r
Nosalty Logó

Töltött tök sajtmártásban

Konczsuzsi
Töltött tök sajtmártásban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tök

Mártás

766
Kalória
30.1g
Fehérje
60.7g
Szénhidrát
43.7g
Zsír
331.6g
Víz
148.3g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tök

Mártás

Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tök

Mártás

Összesen 3065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tök

Mártás

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    331.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3644 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4950 micro
Összesen 3065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Tök

  1. Megtisztítjuk a tököt. A végéig levágjuk a végeit. Ha nem fiatal, a héját lepucoljuk. Hosszában kettévágjuk, majd kiszedjük a magos részét. A fiatal tök magjai finom roppanósak, félretesszük. A tökfeleket besózva tepsibe rakjuk.
  2. Előkészítjük a gombát. Megmossuk, és durva lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A hagyma szárát apróra vágjuk. Zsiradékon megpirítjuk. Hozzátesszük a tök belét és a gombát is. Nagy lángon együtt pirítjuk. Közben sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. A gomba és a tök levét fog ereszteni. Addig pirítjuk nagy lángon kevergetve, amíg zsírjára pirul.
  4. A tökös gombás keverékbe végül beletesszük a húst, és félig megpirítjuk. Nem kell teljesen megsütni. Aki nem akar ezzel bíbelődni, nyersen is használhatja.
  5. Ha kissé kihűlt a keverék, adjuk hozzá tojást, az apróra vágott petrezselymet és a főtt rizst. Majd ezt a masszát tömködjük bele a kivájt tökökbe. Púpozzuk a tetejére, ha sok lenne.

Mártás

  1. A zsiradékon a lisztet pirítsuk meg. Majd hideg tejjel és vízzel öntsük fel. Keverjük el csomómentesre.
  2. Amikor kezd kissé sűrűsödni, adjuk hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Amikor besűrűsödik, óvatosan öntsük a tökökre.
  4. Az egészét forró sütőbe tolva kb. 1 órát sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyakran kerül asztalra ez az étel. Hol tökkel, hol cukkinivel. A beltartalom is változhat attól függően, mi van a hűtőben. Ettől jó ez az étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...