r
Nosalty Logó

Töltött tök másképpen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Töltött tök másképpen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tökhöz

A töltelékhez

A habaráshoz

Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tökhöz

A töltelékhez

A habaráshoz

Összesen 3889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tökhöz

A töltelékhez

A habaráshoz

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5240.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    2737 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    928 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2362 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4907 micro
Összesen 3889 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A tökhöz

A töltelékhez

A habaráshoz

Elkészítés

A tökhöz

  1. A tököket megpucoljuk, a végeit levágjuk, és egy kanállal kiszedjük a belsejét vigyázva, hogy ne vágjuk át. Majd a tököket keresztbe elvágjuk, így négy rövid csövet kapunk. A tököket az ecettel kívül-belül bespricceljük.
  2. A töltelékhez a darált húshoz tesszük a megmosott nyers rizst, az 1 tojást, az előtte olajon megpárolt hagymát, a majorannát. Majd sózzuk és borsozzuk. Jól összedolgozzuk.
  3. A tölteléket beletöltjük a tökhengerekbe, és mélyebb, olyan széles lábosba tesszük, amibe elférnek egymás mellett. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha felforrt, akkor kis lángon kb 50 percet főzzük. Közben időnként megmozgatjuk a töltött tököket, hogy ne kapjanak le.
  4. Ha megfőttek a töltött tökök, akkor kivesszük őket egy tálra, és a lisztes-paprikás tejföllel behabarjuk a levét. Ha kell, utánasózunk. Visszarakjuk a tököket, és kb két-három perc alatt összeforraljuk.
  5. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9851
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött tök másképpen
Gonoszka1 428 recept

Ez a recept egy családi recept apai Nagymamámtól. Tőle tanulta Édesanyám, majd én is. A család egyik kedvence. Ha a töltelék több, mint amennyi a tökhengerekbe befér, akkor gombócok formájában mellétesszük. Mi a levágott tökvégeket is megpucolva mellérakjuk.

Hozzávalók

A tökhöz

A töltelékhez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...