r
Nosalty Logó

Töltött tök kapormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Töltött tök kapormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Kapormártás

Összesen 727 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Kapormártás

Összesen 2912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Kapormártás

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 727 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4885.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4148 micro
Összesen 2912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Töltött tök

Kapormártás

Elkészítés

Töltött tök

  1. Meghámozzuk a tököket, magjukat kivájjuk, és hosszában kettévágjuk őket. Betesszük egy nagy lábasba, és felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk az ecetet is. A forrástól számítva 5 percig főzzük, utána lecsöpögtetjük, és átemeljük egy tűzálló tálba. A tök főzővizéből félreteszünk kb. 1 dl-t.
  2. A rizst megfőzzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, a tojást, a rizst, a kapor felét, sót, borsot. Jól összedolgozzuk, és a fél tökökbe töltjük. (A húst nem szükséges előtte megsütni, de ha valaki úgy szeretné, akár azt is lehet, ekkor az alábbi sütési idő lerövidül.)
  4. A tökök alá öntünk egy kis vizet (2 dl), majd alufóliával lefedjük, és betesszük a sütőbe a tálat. Hőlégkeveréssel 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, pároljuk.
  5. A mártáshoz egy lábasba tesszük a vajat, felolvasztjuk, majd a maradék kaprot kicsit megpirítjuk benne. Felengedjük a félretett tök főzővizével, hozzáadjuk a citromlét, és felforraljuk.
  6. A tejfölt elkeverjük a liszttel. A mártás levéből 1-2 kanállal a tejfölhöz teszünk, majd az egész tejfölt beleöntjük a kapros mártásba. Besűrítjük.
  7. A tököt kivesszük, és a mártással leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 36195
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi, 2000-es Nők Lapjában találtam a receptet. Lajos Maritól származik. Azóta rengetegszer elkészítettem. Nagyon finom és egészséges.

Hozzávalók

Töltött tök

Kapormártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...