Töltött tök kapormártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Töltött tök
-
470g közönséges tök63 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g barnarizs92 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g víz0 kcal
Kapormártás
Összesen
727
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Töltött tök
-
1880g közönséges tök254 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g barnarizs367 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g víz0 kcal
Kapormártás
Összesen
2912
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Töltött tök
-
51.5g közönséges tök7 kcal
-
0.1g fehérborecet0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
11g darált sertéshús20 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
-
2.7g barnarizs10 kcal
-
2.5g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.2g víz0 kcal
Kapormártás
Összesen
80
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1221.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 638.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1037 micro
Összesen
727
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.9 g
Zsír
-
Összesen 182.3 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4885.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1200 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 633 mg
-
Foszfor 2207 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2555.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1600 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 437 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 628 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 783 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1350 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4148 micro
Összesen
2912
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Töltött tök
-
2 közepes db közönséges tök
-
1 ek fehérborecet
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
400 g darált sertéshús
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
100 g barnarizs
-
0.5 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl víz
Kapormártás
-
30 g vaj
-
0.5 csokor kapor
-
1 citromból nyert citromlé
-
400 g tejföl
-
40 g finomliszt
Elkészítés
Töltött tök
- Meghámozzuk a tököket, magjukat kivájjuk, és hosszában kettévágjuk őket. Betesszük egy nagy lábasba, és felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk az ecetet is. A forrástól számítva 5 percig főzzük, utána lecsöpögtetjük, és átemeljük egy tűzálló tálba. A tök főzővizéből félreteszünk kb. 1 dl-t.
- A rizst megfőzzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, a tojást, a rizst, a kapor felét, sót, borsot. Jól összedolgozzuk, és a fél tökökbe töltjük. (A húst nem szükséges előtte megsütni, de ha valaki úgy szeretné, akár azt is lehet, ekkor az alábbi sütési idő lerövidül.)
- A tökök alá öntünk egy kis vizet (2 dl), majd alufóliával lefedjük, és betesszük a sütőbe a tálat. Hőlégkeveréssel 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, pároljuk.
- A mártáshoz egy lábasba tesszük a vajat, felolvasztjuk, majd a maradék kaprot kicsit megpirítjuk benne. Felengedjük a félretett tök főzővizével, hozzáadjuk a citromlét, és felforraljuk.
- A tejfölt elkeverjük a liszttel. A mártás levéből 1-2 kanállal a tejfölhöz teszünk, majd az egész tejfölt beleöntjük a kapros mártásba. Besűrítjük.
- A tököt kivesszük, és a mártással leöntve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 36217
- Feltöltés dátuma: 2016. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
Egy régi, 2000-es Nők Lapjában találtam a receptet. Lajos Maritól származik. Azóta rengetegszer elkészítettem. Nagyon finom és egészséges.