Töltött tészta párolt lilakáposztával
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltött tésztához
-
83g burgonya48 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
42g libatepertő315 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g chiliszósz0 kcal
-
3g libazsír23 kcal
A párolt káposztához
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltött tésztához
-
500g burgonya289 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g libatepertő1893 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g chiliszósz0 kcal
-
15g libazsír135 kcal
A párolt káposztához
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
15g almaecet3 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
A töltött tésztához
-
17.8g burgonya10 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
8.9g libatepertő67 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0g chiliszósz0 kcal
-
0.5g libazsír5 kcal
A párolt káposztához
-
53.3g vöröskáposzta13 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.5g almaecet0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1281.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 872 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 257.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1341 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 795 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 114.1 g
Zsír
-
Összesen 250.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7690.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1189 mg
-
Nátrium 5233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.3 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1544 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 904 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 758 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 469 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 709 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8045 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 4768 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 170 micro
Hozzávalók
A töltött tésztához
-
50 dkg burgonya
-
3 db tojás
-
25 dkg libatepertő
-
1 kk mustár
-
1 ek libazsír
A párolt káposztához
-
1 közepes fej vöröskáposzta
-
3 ek cukor
-
3 kk só
-
1 kávéskanál köménymag
Elkészítés
A töltött tésztához
- A burgonyát héjastól feltesszük főni. Amikor már forr a víz, beleteszünk a vízbe 1 kk sót, és puhára főzzük. Ameddig nincs a vízben a só, hamarabb felforr.
- Leöntjük a forró vizet, lehúzzuk a főtt krumpli héját, és krumplitörővel finomra törjük. Hagyjuk kihűlni.
- A libatepertőt húsdarálón ledaráljuk. Belekeverjük a mustárt, egy csipet sót és ízlés szerint borsozzuk. Aki szereti a csípőset, az tehet bele néhány csepp chiliszószt is. Alaposan összekeverjük, és szükség szerint még sózzuk- fűszerezzük.
- Az áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Könnyű tésztát gyúrunk belőle.
- Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, és 12x8 cm-es téglalapokat vágunk belőle. A téglalapok elejére egy kiskanálnyi libatepertőkrémet teszünk. Hengeresen feltekerjük a tésztát, és a végeit benyomjuk, mint a töltött káposztának.
- Lobogó forró vízben kifőzzük.
- A kész töltött tésztát tálra tesszük, és forró libazsírral enyhén megkenjük.
- A lilakáposztát megmossuk, megtisztítjuk, és vékonyra felszeleteljük.
- Rozsdamentes fazékba tesszük, a tetejére ráöntjük az olajat, és pirítani kezdjük. Pirítás közben belekeverjük a köménymagot és a sót.
- Amikor már majdnem megpirult, belekeverjük a cukrot, és kevergetés közben enyhén karamellizáljuk. Belekeverjük az almaecetet, és lefedve készre pároljuk. Ízlés szerint beállítjuk a cukor-ecet egyensúlyt.
- A kifőtt töltött tésztát a párolt lilakáposztával együtt tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1624
- Feltöltés dátuma: 2013. november 09.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a finom libás ételeket. Ellentétben a libamájjal ez nem is drága.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A vanyarci "Haluska Fesztiválon" a NoSalty - Prímagáz főzőversenyen Évi néni (Vass Éva) nyertes "Hóhérpörköltjének" hasonló körete volt. Éva kacsatepertő krémmel töltötte meg a tésztát, ami már akkor is nagyon ízlett. A csirkemell pörkölttel együtt nekem túl tömény volt, de a köret önálló ételként is megállná a helyét. Ez adta az ötletet egy Márton-napi finomság elkészítéséhez. Nálunk a piaci baromfihúsboltban általában lehet kapni libatepertőt. A többi alkotóelem beszerzése nem okozhatott akadályt. Az étel elkészítése a felsorolt sok alkotó ellenére egyáltalán nem bonyolult. Eredményképpen egy laktató, de nem tömény libás étel készült el, amit nem csak Márton-napon lehet elkészíteni. Gluténmentes lisztet használva a lisztérzékenyek is élvezhetik. A párolt káposztát általában nem így készítik, mint én. Először a cukrot karamellizálják, és úgy teszik rá a káposztát. A pirítás viszont még pikánsabb ízt ad neki, ezért szeretem ezt a módszert.