Töltött szőlőlevél
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2383
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 5099 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 833 micro
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 118.5 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3203.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 1363 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 852 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 279.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 306.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 552 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 955 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 747 micro
-
β-karotin 20397 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3334 micro
Összesen
2383
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 413.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 2634 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 430 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst a szokott módon feltesszük főni sós vízben.
- Közben a szőlőleveleket megmossuk, szárait levágjuk, félretesszük csepegni. A kevésbé szép, túl cakkos leveleket vékonyan felcsíkozzuk, és a rizs főzővizébe dobjuk (3-5 darabot).
- A sajtot apróra kockázzuk, a zöldfűszereket felaprítjuk.
- A olívaolajat egy csipet sóval, az összezúzott fokhagymával és a citromlével elkeverjük.
- A készre főtt rizst összekeverjük a felaprított zöldfűszerekkel, borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk. Még forrón hozzákeverjük a felkockázott sajtot, és alaposan elkeverjük. Kissé "pókhálós" masszát kapunk.
- Az első szőlőlevelet a fényes oldalával lefelé magunk elé terítjük. Egy evőkanálnyit teszünk rá a masszából, majd a két oldalát felhajtva a szárától, a hegyéig feltekerjük. Majd szépen sorban a többit...
- A kis csomagocskákat tűzálló tálba helyezzük (jó szorosan), meglocsoljuk az olajos-citromos páccal, és alufóliával lefedve irány a sütő.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 20299
- Feltöltés dátuma: 2011. július 24.
Ajánló
Szőlőlevelet készen is vásárolhatunk, de én jobban szeretem a frisset. A legjobb a tavaszi levél, mert még az erezete is zsenge. Persze nyáron is készíthetjük, de ilyenkor számítsunk a kicsit szívósabb rostokra. Ehetjük hidegen, melegen, köretként halhoz vagy húshoz, de én magában szeretem csak úgy "nassolni". Rendkívül különleges, pikáns íze van.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A török dolma családomra optimalizált változata.:)