r
Nosalty Logó

Töltött rántott rizs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Talina
Töltött rántott rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Összesen 1728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Összesen 3456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4015.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 1728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8030.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2194 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2556 mg
  • Nátrium
    2634 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 3456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    250 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Elkészítés

Rizshez

  1. A rizst egy pici forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 bögrényi vízzel. Felforraljuk, befűszerezzük, ha felforrt, fedőt teszünk rá, és kis lángon majdnem készre főzzük.
  2. A kész rizst, miután kihűlt, összekeverjük a tojással, és a sajtot is belereszeljük.
  3. Amíg a rizs hűl, elkészíthetjük a tölteléket. A hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk együtt. Sózzuk, borsozzuk, pici vizet öntünk rá, és fedő alatt készre pároljuk. Az esetleg elfőtt levet pótoljuk.
  4. A paprikát és a paradicsomot összevágjuk (én jó apróra vágtam, mert így könnyebben szétfőtt), a húshoz adjuk és összepároljuk. Magyaros fűszerkeveréket, petrezselymet szórunk rá. Mikor a hús már puha, és a zöldségek is jól eltűntek, elforraljuk a levét, ha még van és félretesszük, hagyjuk ezt is langyosra hűlni.
  5. Enyhén lisztes kézzel gombócokat formálunk, közepébe kis mélyedés, ide jön a húsos ragu és egy kis kocka sajt. Gombolyítunk, panírozunk - lehet duplán a tojást, morzsát - nehezebben folyik ki a sajt, ha olyan fajta.
  6. Forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5065
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Ajánló

Bazsalikomos, friss salátát készítettem hozzá, és kapros-fokhagymás tejfölt öntetként. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Talina 4 recept

Ez az étel is, mint a legtöbb, amit kipróbálok - "mi van a hűtőben, mit lehet belőle kihozni?" - elv szerint készült.  Persze azért a Google a barátom - és három receptből gyúrtam össze (az ételt is), ami végül az asztalunkra került.  Kissé macerásnak és időigényesnek tűnik, de megéri a babrálást! :) Megjegyzés: Érdemes a mosogatót a közelben tartani, és minden kézzel végezhető műveletet előre megcsinálni, mert a gombócozást és a panírozást megkezdve nem nagyon fogunk (és utólagos romeltakarítási szempontból nem is célszerű) semmi máshoz nyúlni. Jól jön ilyenkor egy kötény is. ;) meg egy seprű lapáttal, ha hozzám hasonló tehetséggel bírnak a panír alapanyagok szétszórásához.  2 főre ideális mennyiség, de kisebb étkű emberek -akár négyen is- jól lakhatnak ebből az adagból. 

Hozzávalók

Rizshez

Töltelékhez

Összeállításhoz

Panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...