Töltött rántott rizs
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Rizshez
-
100g rizs358 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
35 kcal
Töltelékhez
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
35 kcal
-
75g sajt264 kcal
Összeállításhoz
Panírozáshoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Rizshez
-
200g rizs716 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
71 kcal
Töltelékhez
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
71 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összeállításhoz
Panírozáshoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
Rizshez
-
9.7g rizs35 kcal
-
24.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Töltelékhez
-
12.1g darált sertéshús22 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
9.7g paradicsom2 kcal
-
4.9g zöldpaprika1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
7.3g sajt26 kcal
Összeállításhoz
Panírozáshoz
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
4.9g zsemlemorzsa19 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 91.5 g
Zsír
-
Összesen 75.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4015.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1097 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1278 mg
-
Nátrium 1317 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 662.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 591 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 882 micro
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 183 g
Zsír
-
Összesen 151 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8030.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 2194 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 2556 mg
-
Nátrium 2634 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1324.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1286 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 814 micro
-
Kolin: 974 mg
-
Retinol - A vitamin: 1182 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1142 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1764 micro
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 250 micro
-
Lut-zea 86 micro
Hozzávalók
Rizshez
-
1 bögre rizs
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Töltelékhez
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Összeállításhoz
-
2 db tojás
Panírozáshoz
-
10 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
Rizshez
- A rizst egy pici forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 bögrényi vízzel. Felforraljuk, befűszerezzük, ha felforrt, fedőt teszünk rá, és kis lángon majdnem készre főzzük.
- A kész rizst, miután kihűlt, összekeverjük a tojással, és a sajtot is belereszeljük.
- Amíg a rizs hűl, elkészíthetjük a tölteléket. A hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk együtt. Sózzuk, borsozzuk, pici vizet öntünk rá, és fedő alatt készre pároljuk. Az esetleg elfőtt levet pótoljuk.
- A paprikát és a paradicsomot összevágjuk (én jó apróra vágtam, mert így könnyebben szétfőtt), a húshoz adjuk és összepároljuk. Magyaros fűszerkeveréket, petrezselymet szórunk rá. Mikor a hús már puha, és a zöldségek is jól eltűntek, elforraljuk a levét, ha még van és félretesszük, hagyjuk ezt is langyosra hűlni.
- Enyhén lisztes kézzel gombócokat formálunk, közepébe kis mélyedés, ide jön a húsos ragu és egy kis kocka sajt. Gombolyítunk, panírozunk - lehet duplán a tojást, morzsát - nehezebben folyik ki a sajt, ha olyan fajta.
- Forró olajban aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5071
- Feltöltés dátuma: 2013. május 19.
Ajánló
Bazsalikomos, friss salátát készítettem hozzá, és kapros-fokhagymás tejfölt öntetként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez az étel is, mint a legtöbb, amit kipróbálok - "mi van a hűtőben, mit lehet belőle kihozni?" - elv szerint készült. Persze azért a Google a barátom - és három receptből gyúrtam össze (az ételt is), ami végül az asztalunkra került. Kissé macerásnak és időigényesnek tűnik, de megéri a babrálást! :) Megjegyzés: Érdemes a mosogatót a közelben tartani, és minden kézzel végezhető műveletet előre megcsinálni, mert a gombócozást és a panírozást megkezdve nem nagyon fogunk (és utólagos romeltakarítási szempontból nem is célszerű) semmi máshoz nyúlni. Jól jön ilyenkor egy kötény is. ;) meg egy seprű lapáttal, ha hozzám hasonló tehetséggel bírnak a panír alapanyagok szétszórásához. 2 főre ideális mennyiség, de kisebb étkű emberek -akár négyen is- jól lakhatnak ebből az adagból.