r
Nosalty Logó

Töltött-rakott húsgombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Töltött-rakott húsgombóc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húsgombóchoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 694 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húsgombóchoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 2776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húsgombóchoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1694.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 694 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6778.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2179 mg
  • Nátrium
    2435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1064 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 2776 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    375 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Húsgombóchoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Elkészítés

Húsgombóchoz:

  1. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, lisztet, zsemlemorzsát, tojást, fűszerpaprikát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Jól összedolgozzuk. Gombócokat, majd a gombócokból lepénykéket formázunk, közebébe teszünk egy-egy kb. 2 cm-es sajtot egy kis vajat, majd hengeralakot formázunk belőle.
  4. Zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük, és félig megsütjük.
  6. Mindegyik húspogácsa tetejére teszünk egy szelet paradicsomot, hagymát, lekenjük majonézzel, megszórjuk reszelt sajttal, és teljes sülésig visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4993
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött-rakott húsgombóc
Salamon Csilla 1203 recept

Majdnem annyi munka van az elkészítésével, mint a sima hagyományos fasírozott elkészítésével, csak ez az étel tartalmasabb.

Hozzávalók

Húsgombóchoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...