r
Nosalty Logó

Töltött pulykamell tepsis krumpival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött pulykamell tepsis krumpival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pulykamellhez

A salátához

Összesen 982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pulykamellhez

A salátához

Összesen 2946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pulykamellhez

A salátához

Összesen 115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    556 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6016.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2210 mg
  • Nátrium
    2128 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1668.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 2946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A pulykamellhez

A salátához

Elkészítés

A pulykamellhez

  1. A húst megmossuk, besózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk állni.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd ha megpuhultak, kinyomkodjuk. A bacont, pórét, petrezselyemzöldet és a gombát felaprítjuk, és az olívaolajon megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a zsemlékhez. Ehhez hozzáadjuk még a tojást, fűszerezzük, és összedolgozzuk.
  3. A pulykamell vastag részébe lyukat vágunk, és kitágítjuk, vigyázzunk nehogy az oldala kilyukadjon, mert akkor kifolyik a töltelék.
  4. A húst megtöltjük a töltelékkel, hústűvel vagy cérnával összefogjuk, hogy ki ne folyjon a töltelék, majd olívaolajon néhány percig minden oldalát elősütjük. Ezután mehet a sütőbe, kb. másfél órát sütjük.
  5. Elkészítjük a krumplit. Megmossuk, a héját rajtahagyjuk, egyforma darabokra vágjuk. Ha kicsik a krumplik, maradhatnak egyben is. Sós vízben félpuhára főzzük, majd fűszerezzük, és mehet a sütőbe a pulykamell mellé.
  6. Elkészítjük a salátát. Az uborkát vékonyra szeleteljük, és besózzuk. A cukrot, ecetet és a vizet összekeverjük. A besózott uborkát kicsit kinyomkodjuk, és a lébe tesszük. Tálaláskor tejfölt kanalazunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25X35
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4219
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi ebédnek vagy ünnepi alkalmakkor jó választás. A lényeg, hogy akkor álljunk neki, ha van elég időnk! Kicsit időigényes elkészíteni, de megéri!

Hozzávalók

A pulykamellhez

A salátához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...