r
Nosalty Logó

Töltött paprika paradicsommártással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
KisnéTimi
Töltött paprika paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 962 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 4812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 962 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.9 g

Zsír

  • Összesen
    263.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6115.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2567 mg
  • Nátrium
    2288 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2659.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1363 mg
  • D vitamin:
    777 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1050 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    3911 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    4508 micro
Összesen 4812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1173 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A töltött paprikához

  1. A paprikákat megmossuk, és kivágjuk a magházukat.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsírban megdinszteljük. Félrehúzzuk a tűzről, a gázt lekapcsoljuk.
  3. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a leveskockát, a borsot, a köményt, a pirospaprikát, a pirosaranyat és a gulyáskrémet. Jól összekeverjük.
  4. Beletesszük a darált húst, fokhagymanyomóval rátörjük a fokhagymákat, és ismét jól összekeverjük.
  5. A rizst egy tálban megmossuk, hozzáadjuk a húshoz, és összekeverjük.
  6. Megtöltjük a paprikákat, és egy fazékba jó szorosan belerakjuk.
  7. Annyi vizet öntsünk rá, hogy lepje el. Kis lángon főzzük.
  8. Közben elkészítjük a paradicsommártást: zsírból és lisztből világos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirosparikát és felöntjük kb 2 dl hideg vízzel, végül hozzáöntjük a házi paradicsomlevet. Keverjük jól össze, tegyük vissza tűzre és forraljunk egyet rajta. Cukorral ízesítjük még.
  9. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 32891
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paprika paradicsommártással
KisnéTimi 35 recept

Sokféle töltött paprika receptet olvastam és hallottam már. A paprikákat csak vízben főzöm, és külön készítek hozzá paradicsommártást, amivel együtt tálalom.

Hozzávalók

A töltött paprikához

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...