Töltött paprika Kingabinga konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ösztön Szerinti Anya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
5g sertészsír45 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
67g zöldpaprika11 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
167g darált pulykahús192 kcal
-
107g pritaminpaprika23 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
33g paradicsomlé6 kcal
-
19 kcal
-
7g rizsliszt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
250g víz0 kcal
-
17g tej9 kcal
Összesen
555
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
30g sertészsír271 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
400g zöldpaprika66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
1000g darált pulykahús1150 kcal
-
640g pritaminpaprika136 kcal
-
360g kápia paprika77 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
40g rizsliszt146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
100g tej56 kcal
Összesen
3330
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
7.8g zöldpaprika1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.9g paradicsom0 kcal
-
19.4g darált pulykahús22 kcal
-
12.4g pritaminpaprika3 kcal
-
1 kcal
-
3.9g paradicsomlé1 kcal
-
2.7g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.8g rizsliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
5.8g rizs21 kcal
-
29.1g víz0 kcal
-
1.9g tej1 kcal
Összesen
63
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.7 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 992 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 668.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 253 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 2709 micro
-
β-crypt 674 micro
-
Likopin 10153 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
555
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 280.5 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 879 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5952.2 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 625 mg
-
Foszfor 2869 mg
-
Nátrium 1524 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.8 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 4010.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1708 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1518 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 111 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1316 micro
-
Kolin: 918 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 374 micro
-
β-karotin 16253 micro
-
β-crypt 4045 micro
-
Likopin 60917 micro
-
Lut-zea 2035 micro
Összesen
3330
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 1183 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
2 ek sertészsír
-
3 db vöröshagyma
-
4 közepes db zöldpaprika
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 kg darált pulykahús
-
4 db pritaminpaprika
-
3 közepes db kápia paprika
-
2 dl paradicsomlé
-
140 g sűrített paradicsom
-
2 púpozott ek rizsliszt
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 db babérlevél
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db tojás
-
1.5 bögre rizs
-
1 dl tej
Elkészítés
- Összeállítjuk a tölteléket, ami a következőkből áll: darált hús, 1 fej vöröshagyma és 4 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 egész tojás, 1,5 bögre rizs, só (ízlés szerint), bors (ízlés szerint), fűszerpaprika (2-3 tk), őrölt kömény (2 tk). A kezünkkel alaposan összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
- Amíg a massza pihen, előkészítjük a paprikákat. Alaposan megmossuk őket, a szárukat kivágjuk, kicsumázzuk őket, és kiöblítjük a belsejüket, hogy megszabaduljunk a bent maradt magoktól. Amikor ezzel készen vagyunk, elkészítjük az alaplét, amiben a töltött paprikákat fogjuk megfőzni.
- 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 1 apróra vágott zöldpaprikát 1 evőkanál zsíron megfuttatunk, majd rászórunk 3 teáskanál fűszerpaprikát, és hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot. Felöntjük egy bögre vízzel, felforraljuk, és zsírjára pirítjuk. Ha ez kész, kb. háromnegyedükig betöltjük a paprikákat (a rizs miatt dagadni fog a töltelék), és az alaplébe helyezzük őket (ekkor nem ég alatta a gáz). A maradék masszából gombócokat formázunk, és azokat is a lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje a paprikákat, illetve a gombócokat. Nem baj, ha kilógnak a vízből, fedő alatt szépen megpuhulnak így is. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, megrázzuk a lábast kicsit, hogy kényelmesebben elférjenek a paprikák, majd fedőt teszünk rá, és lassú tűzön, 30-45 perc alatt puhára főzzük. Fontos, hogy ne nagy lángon főjön, mert akkor könnyen szétfőhetnek a paprikák. Inkább többször nézzünk rá az ételre, és ha szükséges, rázzuk meg a lábast, illetve forgassuk meg a gombócokat, hogy minden egyenletesen puha legyen.
- Amíg a paprikák főnek, 1 evőkanál zsíron megfuttatunk egy fél vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és az egészet megpirítjuk kicsit. Közben a paradicsomlét simára keverjük 2 evőkanál édesítőporral (vagy cukorral), 2-3 teáskanál sóval, borssal, 2 evőkanál rizsliszttel és annyi tejjel, amennyivel a sűrített paradicsom dobozát ki tudtuk öblíteni (kb. 1 dl). Amikor megpirult a sűrített paradicsom, elzárjuk alatta a gázt, és hozzáöntjük a paradicsomleves keveréket. Fontos, hogy ezzel már ne főzzük, mert ezzel majd a végén fogjuk besűríteni az ételünket.
- Amikor a paprikák elkészültek, ráöntjük a paradicsomos keveréket, óvatosan megkeverjük, és pár perc alatt besűrítjük az ételt. Jó étvágyat kívánok!
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4452
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 25.
Ajánló
A fogyókúrázók, diétázók készíthetik olívaolajjal, ezzel is csökkentve a kalóriatartalmat. Mivel alapvetően nagyon könnyű ételről van szó, nem szükséges mellé kenyeret sem fogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ösztön Szerinti Anya
26 recept
Azt hiszem életem első töltött paprikáját készítettem ma el, amolyan "Kingásan". Nem emlékeztem rá pontosan, hogy készül, így ösztönösen főztem, és ahogy szoktam, félig-meddig diétásan: sertéshús helyett pulykát vettem, búzaliszt helyett pedig rizslisztet használtam. Finom lett. :)