r
Nosalty Logó

Töltött paprika Kingabinga konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ösztön Szerinti Anya
Töltött paprika Kingabinga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    2709 micro
  • β-crypt
    674 micro
  • Likopin
    10153 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5952.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    4010.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1518 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    16253 micro
  • β-crypt
    4045 micro
  • Likopin
    60917 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 3330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    1183 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összeállítjuk a tölteléket, ami a következőkből áll: darált hús, 1 fej vöröshagyma és 4 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 egész tojás, 1,5 bögre rizs, só (ízlés szerint), bors (ízlés szerint), fűszerpaprika (2-3 tk), őrölt kömény (2 tk). A kezünkkel alaposan összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
  2. Amíg a massza pihen, előkészítjük a paprikákat. Alaposan megmossuk őket, a szárukat kivágjuk, kicsumázzuk őket, és kiöblítjük a belsejüket, hogy megszabaduljunk a bent maradt magoktól. Amikor ezzel készen vagyunk, elkészítjük az alaplét, amiben a töltött paprikákat fogjuk megfőzni.
  3. 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 1 apróra vágott zöldpaprikát 1 evőkanál zsíron megfuttatunk, majd rászórunk 3 teáskanál fűszerpaprikát, és hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot. Felöntjük egy bögre vízzel, felforraljuk, és zsírjára pirítjuk. Ha ez kész, kb. háromnegyedükig betöltjük a paprikákat (a rizs miatt dagadni fog a töltelék), és az alaplébe helyezzük őket (ekkor nem ég alatta a gáz). A maradék masszából gombócokat formázunk, és azokat is a lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje a paprikákat, illetve a gombócokat. Nem baj, ha kilógnak a vízből, fedő alatt szépen megpuhulnak így is. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, megrázzuk a lábast kicsit, hogy kényelmesebben elférjenek a paprikák, majd fedőt teszünk rá, és lassú tűzön, 30-45 perc alatt puhára főzzük. Fontos, hogy ne nagy lángon főjön, mert akkor könnyen szétfőhetnek a paprikák. Inkább többször nézzünk rá az ételre, és ha szükséges, rázzuk meg a lábast, illetve forgassuk meg a gombócokat, hogy minden egyenletesen puha legyen.
  4. Amíg a paprikák főnek, 1 evőkanál zsíron megfuttatunk egy fél vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és az egészet megpirítjuk kicsit. Közben a paradicsomlét simára keverjük 2 evőkanál édesítőporral (vagy cukorral), 2-3 teáskanál sóval, borssal, 2 evőkanál rizsliszttel és annyi tejjel, amennyivel a sűrített paradicsom dobozát ki tudtuk öblíteni (kb. 1 dl). Amikor megpirult a sűrített paradicsom, elzárjuk alatta a gázt, és hozzáöntjük a paradicsomleves keveréket. Fontos, hogy ezzel már ne főzzük, mert ezzel majd a végén fogjuk besűríteni az ételünket.
  5. Amikor a paprikák elkészültek, ráöntjük a paradicsomos keveréket, óvatosan megkeverjük, és pár perc alatt besűrítjük az ételt. Jó étvágyat kívánok!
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4452
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 25.

Ajánló

A fogyókúrázók, diétázók készíthetik olívaolajjal, ezzel is csökkentve a kalóriatartalmat. Mivel alapvetően nagyon könnyű ételről van szó, nem szükséges mellé kenyeret sem fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paprika Kingabinga konyhájából
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Azt hiszem életem első töltött paprikáját készítettem ma el, amolyan "Kingásan". Nem emlékeztem rá pontosan, hogy készül, így ösztönösen főztem, és ahogy szoktam, félig-meddig diétásan: sertéshús helyett pulykát vettem, búzaliszt helyett pedig rizslisztet használtam. Finom lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...