Töltött paprika Cintiától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Petrőcz Cintia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A töltelékhez
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
31g rizs112 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A paradicsommártáshoz
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
53 kcal
Összesen
578
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A töltelékhez
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g zöldpaprika66 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
125g rizs448 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A paradicsommártáshoz
-
2000g paradicsomlé340 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
2313
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A töltelékhez
-
15.4g darált sertéshús28 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
12.3g zöldpaprika2 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
3.8g rizs14 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A paradicsommártáshoz
-
61.5g paradicsomlé10 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
70
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 668.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 419 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1521 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 643 micro
Összesen
578
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.1 g
Zsír
-
Összesen 97.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3427.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 1813 mg
-
Nátrium 651 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.2 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2672.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 1675 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 768 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 6084 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 180740 micro
-
Lut-zea 2572 micro
Összesen
2313
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5554 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
500 g darált sertéshús
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 db zöldpaprika
-
1 db tojás
-
125 g rizs
-
só ízlés szerint
A paradicsommártáshoz
-
20 dl paradicsomlé
-
2 gerezd fokhagyma
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A töltelékhez
- A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk.
- A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz adjuk.
- A töltelék befejezéséhez egy tojást kikeverünk, hozzáadjuk a töltelékhez a só, bors, és a fűszerpaprika kíséretében. Majd alaposan elkeverjük a tölteléket.
- A paprikákat megtöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formálunk.
- A paradicsomlevet feltesszük főni. Ízesítjük a hozzávalókkal, majd beletesszük a paprikákat. Ahogy fő kis vizet adunk hozzá.
- A gombócokat külön edényben vízben főzzük meg, mert nem férnek a paradicsomlébe.
- Ha már megfőttek a töltött paprikáink (félbe vághatunk egyet, hogy megnézzük jó-e!?), kivesszük őket, és az olajból és a lisztből híg rántást készítünk, majd ezzel besűrítjük a paradicsomlevet.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 31706
- Feltöltés dátuma: 2012. február 04.
Ajánló
Még főtt krumplit is készíthetünk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petrőcz Cintia
14 recept
A töltelék receptjét az interneten találtam. Ennél ne spóroljunk a fűszerekkel! A mártás elkészítését, pedig egy ismerős árulta el nekem. Nyáron lehet paradicsomból készíteni, de most (januárban) paradicsomléből is isteni. :)