r
Nosalty Logó

Töltött paprika Cintiától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petrőcz Cintia
Töltött paprika Cintiától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Összesen 70 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1521 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3427.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1813 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2672.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1675 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    768 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    6084 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    180740 micro
  • Lut-zea
    2572 micro
Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5554 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk.
  2. A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz adjuk.
  3. A töltelék befejezéséhez egy tojást kikeverünk, hozzáadjuk a töltelékhez a só, bors, és a fűszerpaprika kíséretében. Majd alaposan elkeverjük a tölteléket.
  4. A paprikákat megtöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formálunk.
  5. A paradicsomlevet feltesszük főni. Ízesítjük a hozzávalókkal, majd beletesszük a paprikákat. Ahogy fő kis vizet adunk hozzá.
  6. A gombócokat külön edényben vízben főzzük meg, mert nem férnek a paradicsomlébe.
  7. Ha már megfőttek a töltött paprikáink (félbe vághatunk egyet, hogy megnézzük jó-e!?), kivesszük őket, és az olajból és a lisztből híg rántást készítünk, majd ezzel besűrítjük a paradicsomlevet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 31706
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Ajánló

Még főtt krumplit is készíthetünk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Petrőcz Cintia 14 recept

A töltelék receptjét az interneten találtam. Ennél ne spóroljunk a fűszerekkel! A mártás elkészítését, pedig egy ismerős árulta el nekem. Nyáron lehet paradicsomból készíteni, de most (januárban) paradicsomléből is isteni. :)

Hozzávalók

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...