r
Nosalty Logó

Töltött paprika ahogy Lilienna készíti

Lilienna
Töltött paprika ahogy Lilienna készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gombócokhoz

Szószhoz

827
Kalória
59g
Fehérje
62.8g
Szénhidrát
36.7g
Zsír
440.3g
Víz
202.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gombócokhoz

Szószhoz

Összesen 827 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gombócokhoz

Szószhoz

Összesen 3307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gombócokhoz

Szószhoz

Összesen 130 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    440.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 827 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4540.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2712 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1761.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    752 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    2374 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    2233 micro
Összesen 3307 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1785 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

Gombócokhoz

  1. Tokozzuk ki a paprikát, és tegyük bele egy nagy műanyag edénybe a húst.
  2. Aprítsuk fel a hagymát, adjuk hozzá a húshoz, továbbá a rizst, a fűszerpaprikát, a borsot, a tojást és a sót, majd jól gyúrjuk össze az egészet. Aki szeretné és van rá ideje, az be is teheti a hűtőbe, hogy jól összeérjenek a fűszerek.
  3. A paprikákat megtömjük a hússal, hústűvel szurkáljuk be őket, a maradékból pedig formáljunk közepes gombócokat.
  4. Tegyük bele egy lábasba őket, öntsük fel vízzel, hogy jól ellepje, tegyük rá a fedőt, és rakjuk fel főni.
  5. Hagyjuk forrni, és ha már a hús és a rizs és megfőtt, akkor zárjuk el alatta a tüzet, a fedő továbbra is maradhat rajta.

Szószhoz

  1. Csináljuk meg a rántást, majd engedjük fel fél liter főzőlével, amiben a gombócokat főztük. Majd adjuk hozzá a paradicsomlét, ha igényel, akkor még levet, a sót és a cukrot.
  2. Rakjuk bele a szószba a kész gombócokat és a töltött paprikát, hagyjuk forrni egyet, majd vegyük le a tűzről.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

Nagymamám tökéletes töltött paprikája. Friss kenyérrel isteni finom.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...