r
Nosalty Logó

Töltött paprika 6.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Töltött paprika 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1590.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    458 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    5025 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 2546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5788 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott fokhagymát, a tojást, a rizst és 3 ek paradicsompürét alaposan összedolgozunk a darált hússal.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikából csak annyit adunk hozzá, hogy legyen némi színe (kb. 1 kk).
  3. A paprikákat megtöltjük a masszával, a többi húsból kis golyókat formázunk, majd fazékba rakjuk.
  4. A paradicsompüré felével és vízzel felöntjük, közepes lángon puhára főzzük.
  5. Közben rántást készítünk (kicsi olajon megpirítunk lisztet, ha kész, elzárjuk a gázt, és még forrón elkeverjük a megmaradt paradicsompürével, vízzel higítjuk).
  6. A megpuhult gombócokat/paprikákat kivadásszuk, berántjuk a paradicsomos alaplét, ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük, majd visszaküldjük a fazékba a gombóckákat.
  7. Főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 335
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 58615
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért használok csak 3 paprikát, mert a lecsón kívül nálunk a főtt paprika nem nyerő, viszont az íze kedvéért muszáj belefőzni. Ha valaki szereti, az összes húst be lehet tölteni. Figyeljünk arra, hogy igazi sűrű paradicsomszószt vegyünk (van 15%-os és 30%-os paradicsomtartalmú is az üzletek polcain), különben jellegtelen, rossz ételt kapunk. Ha nem elég paradicsomos a végeredmény, utólag még javítható kis vízzel elkevert pürével. Nem kell megijedni a cukortól, a savanykás paradicsomot kompenzálja, de közben azért figyeljünk, kóstolgassuk, nehogy túl sós, cukros legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...