Töltött mézes-mustáros csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
agi8505
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkéhez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
75g gomba16 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
-
75g tv-paprika12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
19g méz57 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
35 kcal
A salátához
-
125g fejessaláta12 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
5 kcal
Összesen
737
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkéhez
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
75g méz228 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A salátához
-
500g fejessaláta48 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
22 kcal
Összesen
2943
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A csirkéhez
-
19.1g csirkemellfilé23 kcal
-
4.3g mozzarella13 kcal
-
6.4g paradicsom1 kcal
-
6.4g gomba1 kcal
-
8.5g cukkini1 kcal
-
17g padlizsán4 kcal
-
6.8g sárgarépa2 kcal
-
5.7g lilahagyma2 kcal
-
6.4g tv-paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A salátához
-
10.6g fejessaláta1 kcal
-
6.4g joghurt4 kcal
-
0 kcal
Összesen
61
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2205.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 979 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 929.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 932 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 2564 micro
-
β-karotin 8376 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 3708 micro
Összesen
737
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 294.1 g
Zsír
-
Összesen 102.5 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 854 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8820.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 284 mg
-
Kálcium 1901 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 700 mg
-
Foszfor 3915 mg
-
Nátrium 1976 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.2 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 3719.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3729 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 380 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 508 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 111 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 867 micro
-
Kolin: 1063 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 10257 micro
-
β-karotin 33505 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 7722 micro
-
Lut-zea 14832 micro
Összesen
2943
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 218 micro
-
β-karotin 713 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 164 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
4 db csirkemellfilé
-
20 dkg mozzarella
-
3 db paradicsom
-
30 dkg gomba
-
2 db cukkini
-
2 db padlizsán
-
4 db sárgarépa
-
3 közepes fej lilahagyma
-
3 közepes db tv-paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
3 ek méz
-
1 ek mustár
-
2 ek napraforgó olaj
A salátához
-
300 g joghurt
Elkészítés
A csirkéhez
- A paradicsomot, mozzarellát, és pár darab gombát felkarikázunk.
- A csirkemelleket kettévágjuk (de nem vágjuk teljesen szét), majd sózzuk, borsozzuk a belsejüket. Ezután minden húsra rakunk paradicsomot, mozzarellát, gombát, és bazsalikommal fűszerezzük.
- A húsokat betakarjuk és hústűvel összetűzzük.
- A páchoz a mézet, mustárt összekeverjük, és keverünk hozzá egy kis sót, borsot, bazsalikomot.
- A töltött csirkemelleket tepsibe/sütőtálba helyezzük, és a páccal bekenjük. Sütőbe rakjuk. Sütés közben sűrűn locsoljuk meg a húsokat, hogy ne száradjanak nagyon ki.
- A cukkinit, padlizsánt, répát, hagymát, paprikát, maradék gombát tetszés szerint felkarikázzuk, vagy csíkokra vágjuk. Majd fűszerezzük picisóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel.
- Serpenyőben minden zöldséget megsütünk.
- A salátához a joghurtot összekeverjük az öntetporral, majd a salátamix-re öntjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8999
- Feltöltés dátuma: 2012. május 17.
Ajánló
Friss bazsalikommal az íze még intenzívebb. Hőlégkeveréses sütővel nagyon szépen rá lehet karamellizálni a pácot a húsra. A sütésből visszamaradt szaftból egy kis vaj segítségével nagyon finom szószt lehet készíteni a húshoz. Köretként lehet még hozzá tálalni egy kis sült burgonyát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
agi8505
20 recept
Nemrégiben valami finom, különleges, de egészséget ebédet akartam készíteni. Ezért elkészítettem ezt az ételkreációt. Nagyon ízlett az egész családnak. Azóta már többször is el kellett készítenem. Bár a zöldségek kisütögetése kicsit hosszadalmas, de a végeredményért megéri.