r
Nosalty Logó

Töltött káposzta gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Töltött káposzta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.5 g

Zsír

  • Összesen
    393.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17399.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2155 mg
  • Nátrium
    13594 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1987.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2848 micro
Összesen 5275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát mossuk át, ha szükséges (nekem most nem kellett, tökéleteset kaptam). A levelek vastagabb ereit kivágjuk.
  2. A rizst feltesszük főni, de csak előpároljuk 5 perc alatt.
  3. A szalonnát és 1 db hagymát nagyon apróra felvágjuk.
  4. A fokhagymákat áttörjük, majd a hagymával, szalonnával és a szalonna zsírjával együtt egy pár percig pároljuk, majd félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Ha kihűlt, hozzákeverjük a darált húshoz.
  5. A rizst is hozzádjuk, beleütjük a tojást, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával. Jól összekeverjük, hogy a fűszerek mindenhol átjárják a húst.
  6. A káposztaleveleket megtöltjük a töltelékkel. A savanyú káposzta nagyobbik felét egy nagy lábas aljára helyezzük, majd erre kerülnek a töltelékek, majd a töltelékek közé dugdossuk a felkockázott füstölt tarját, babérlevelet. A maradék káposztával befedjük.
  7. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Lefedjük, lassú tűzön kb 2 órát főzzük. Az utolsó fél órában tegyük bele a karikára vágott kolbászt. Amikor elkészült, vegyük ki óvatosan a töltelékeket.
  8. A maradék hagymát nagyon apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk, majd megszórjuk 2 tk pirospaprikával és 1 ek liszttel. Berántjuk a levet, majd szépen visszatesszük a töltelékeket.
  9. Tejföllel meglocsolva, friss fehér kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 10731
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Ajánló

Természetesen azt a kis kolbászt kihagyhatjuk belőle. Ha nem lett nagyon híg a lé, akkor nyugodtam készíthetjük liszt nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta gazdagon
Mercedes 302 recept

Apuskám, Bátyám és Szerelmem egyik kedvenc karácsonyi fogása. Mamám míg élt minden évben készített, így eddig nekem csak egyszer volt alkalmam elkészíteni még nagyon régen, amikor a szárnyaimat bontogattam a sütés-főzés gyönyörű világában. Most, hogy itthon, velünk karácsonyoznak, arra az elhatározásra jutottam, hogy Mamám nyomdokaiba lépve megpróbálom a legfinomabb töltött káposztát eléjük varázsolni. Nagy volt a kockázat, mert én nem szeretem igazából, így azt gondolom, hogy olyan jót főzni, mint amilyen Mamáé volt, az szinte lehetetlen. Minden bátorságomat összeszedve nekileselkedtem. Hagytam jó másfél napig állni, egészen addig, amíg meg nem érkeztek Apuskámék. Egy forró tányér marhahúsleves után eléjük tettem ezt a töltött káposztát, és amikor megkóstolta az én drága édesapám csak ennyit mondott: Ez olyan, mint Mamáé... Ennél nagyobb elismerést nem is kaphattam volna:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...