Töltött káposzta gazdagon
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
58g sertéslapocka138 kcal
-
71g savanyú káposzta13 kcal
-
19g káposztalevél5 kcal
-
8g rizs30 kcal
-
21g kolbász94 kcal
-
17g füstölt tarja30 kcal
-
27 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
1g sertészsír11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
38g tejföl74 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
700g sertéslapocka1652 kcal
-
850g savanyú káposzta162 kcal
-
228g káposztalevél57 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
250g kolbász1130 kcal
-
200g füstölt tarja360 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
450g tejföl891 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
22.6g sertéslapocka53 kcal
-
27.4g savanyú káposzta5 kcal
-
7.4g káposztalevél2 kcal
-
3.2g rizs12 kcal
-
8.1g kolbász36 kcal
-
6.4g füstölt tarja12 kcal
-
1.6g füstölt szalonna11 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
14.5g tejföl29 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1449.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 1133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 165.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.5 g
Zsír
-
Összesen 393.7 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1002 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17399.1 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 992 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2155 mg
-
Nátrium 13594 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1987.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 671 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 545 micro
-
K vitamin: 292 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 654 micro
-
Kolin: 786 mg
-
Retinol - A vitamin: 637 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2848 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Hozzávalók
-
70 dkg sertéslapocka
-
85 dkg savanyú káposzta
-
12 közepes db káposztalevél
-
10 dkg rizs
-
25 dkg kolbász
-
20 dkg füstölt tarja
-
5 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
majoranna ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A savanyú káposztát mossuk át, ha szükséges (nekem most nem kellett, tökéleteset kaptam). A levelek vastagabb ereit kivágjuk.
- A rizst feltesszük főni, de csak előpároljuk 5 perc alatt.
- A szalonnát és 1 db hagymát nagyon apróra felvágjuk.
- A fokhagymákat áttörjük, majd a hagymával, szalonnával és a szalonna zsírjával együtt egy pár percig pároljuk, majd félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Ha kihűlt, hozzákeverjük a darált húshoz.
- A rizst is hozzádjuk, beleütjük a tojást, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával. Jól összekeverjük, hogy a fűszerek mindenhol átjárják a húst.
- A káposztaleveleket megtöltjük a töltelékkel. A savanyú káposzta nagyobbik felét egy nagy lábas aljára helyezzük, majd erre kerülnek a töltelékek, majd a töltelékek közé dugdossuk a felkockázott füstölt tarját, babérlevelet. A maradék káposztával befedjük.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Lefedjük, lassú tűzön kb 2 órát főzzük. Az utolsó fél órában tegyük bele a karikára vágott kolbászt. Amikor elkészült, vegyük ki óvatosan a töltelékeket.
- A maradék hagymát nagyon apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk, majd megszórjuk 2 tk pirospaprikával és 1 ek liszttel. Berántjuk a levet, majd szépen visszatesszük a töltelékeket.
- Tejföllel meglocsolva, friss fehér kenyérrel tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 10731
- Feltöltés dátuma: 2012. december 31.
Ajánló
Természetesen azt a kis kolbászt kihagyhatjuk belőle. Ha nem lett nagyon híg a lé, akkor nyugodtam készíthetjük liszt nélkül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Apuskám, Bátyám és Szerelmem egyik kedvenc karácsonyi fogása. Mamám míg élt minden évben készített, így eddig nekem csak egyszer volt alkalmam elkészíteni még nagyon régen, amikor a szárnyaimat bontogattam a sütés-főzés gyönyörű világában. Most, hogy itthon, velünk karácsonyoznak, arra az elhatározásra jutottam, hogy Mamám nyomdokaiba lépve megpróbálom a legfinomabb töltött káposztát eléjük varázsolni. Nagy volt a kockázat, mert én nem szeretem igazából, így azt gondolom, hogy olyan jót főzni, mint amilyen Mamáé volt, az szinte lehetetlen. Minden bátorságomat összeszedve nekileselkedtem. Hagytam jó másfél napig állni, egészen addig, amíg meg nem érkeztek Apuskámék. Egy forró tányér marhahúsleves után eléjük tettem ezt a töltött káposztát, és amikor megkóstolta az én drága édesapám csak ennyit mondott: Ez olyan, mint Mamáé... Ennél nagyobb elismerést nem is kaphattam volna:)