r
Nosalty Logó

Töltött káposzta füstölt oldalassal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Yoco-fater
Töltött káposzta füstölt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5439.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    4114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 928 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21758.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    3333 mg
  • Nátrium
    16455 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    2824.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    474 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4865 micro
Összesen 3710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészületek: A füstölt oldalasokat feltesszük főni, amikor felforrt, leöntjük róla a vizet (megszabadulunk a só nagy részétől), hideg vízzel felöntjük, és forrásig főzzük, majd hagyjuk hűlni a vízben. A rizst is megfőzzük, és hagyjuk picit hűlni. Közben a vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a fokhagymával is így teszünk. Az oldalast 6 szeletre vágjuk.
  2. Töltelék: összekeverjük a darált húst a rizzsel, 5 tk őrölt paprikával, 2 tk majorannával, 2 tk feketeborssal, a tojással, egy fél fej hagymával és a fej fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk, ételízesítővel megszórjuk.
  3. Ágyazás: A káposztát és a maradék hagymát 3 részre osztjuk. A kukta aljában elhelyezzük a káposzta harmadát, szórunk rá hagymát, majd egy púpozott evőkanál lisztet és egy tk paprikát.
  4. A káposztalevelek középső vastag erét kivágjuk, majd egy tojásnyi adag tölteléket csomagolunk bele. Az így elkészített csomagocskákat a korábban elkészített káposztaágyra helyezzük szorosan egymás mellé.
  5. Az első réteg töltelékre rápakoljuk a füstölt oldalas felét, majd káposztát, hagymát, lisztet, paprikát szórunk rá, a következő és egyben utolsó réteg tölteléket szintén oldalassal, káposztával, hagymával liszttel és pirospaprikával zárjuk.
  6. Az így elkészített „rakományt” felöntjük azzal a lével, amiben az oldalasokat főztük úgy, hogy kb. ellepje.
  7. Nagy lángon addig főzzük, míg forrni nem kezd, ekkor rátesszük a kukta fedelét, amikor a szelep szisszenni kezd, takarék lángra tesszük, és innentől számolva kb. 60 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 14950
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta füstölt oldalassal
Yoco-fater 4 recept

Édesanyám receptje alapján készítettem ezt az ételt. Házi pirospaprikával, őseim által készített savanyú káposztából, házi füstölt oldalasból. A jó alapanyag a finom étel alapfeltétele. :) Köszönöm nekik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...