Töltött káposzta 8. - kapros
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A töltelékhez
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
35 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Az összeállításhoz
-
300g káposzta60 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g kapor0 kcal
A habaráshoz
-
33g tejföl66 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
420
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A töltelékhez
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g rizs537 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
Az összeállításhoz
-
1800g káposzta360 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g kapor1 kcal
A habaráshoz
-
200g tejföl396 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
Összesen
2516
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A töltelékhez
-
18.2g darált sertéshús33 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.5g rizs20 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Az összeállításhoz
-
65.4g káposzta13 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
A habaráshoz
-
7.3g tejföl14 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
Összesen
92
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 313.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
420
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.3 g
Zsír
-
Összesen 118.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3857.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 863 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1788 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1883.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 535 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 1099 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 997 micro
-
Kolin: 546 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 475 micro
-
β-karotin 655 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 446 micro
Összesen
2516
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
0.5 kg darált sertéshús
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
15 dkg rizs
-
1 teáskanál ételízesítő
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 kk ecet
Az összeállításhoz
-
1.8 kg káposzta
-
2 teáskanál ételízesítő
-
3 tk kapor
A habaráshoz
-
2 dl tejföl
-
1.5 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A töltelékhez
- A káposzta torzsáját hegyes késsel eltávolítjuk.
- Egy lábas vizet felteszünk forrni. Kevés ecetet és sót teszünk bele.
- Ha felforr a víz, a káposztát kivágott torzsájával lefelé beletesszük a vízbe, és 8-10 percig főzzük.
- Húsvillát szúrunk a torzsa helyére, és a könnyen lejövő leveleket lefejtjük róla. A leveleket tálcára tesszük hűlni.
- Faragunk a torzsáján, és visszatesszük a vízbe. Ezt addig csináljuk, míg elegendő menyiségű levelünk nem lesz (kb. 40 fél levél)
- A leveleket deszkára téve, minden levélnek mindkét oldalról háromszög alakban kivágjuk a torzsáját.
- Összeállítjuk a hústölteléket.
- A kis leveleket húsgombócokkal betöltve, háromszög alakúra összetekerjük úgy, hogy a töltelék ne essen ki (a nyitott végét belegyűrjük).
- A maradék káposztát szép vékony metéltre vágjuk.
- 4 literes lábast kikenjük olajjal, és elkezdjük rétegezni az aprókáposztát a betöltött levelekkel. (Az lábas aljára és tetejére aprókáposzta kerüljön.)
- Közben az ételízesítőt és az apróra vágott kaprot a rétegek közé hintjük.
- Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és feltesszük főni.
- Ha felforr, kóstoljuk, és szükség esetén utánsózzuk. (Általában a belekerült ételízesítő elég.)
- Forrástól számítva 1 órán át lassan főzzük. (Ne forrjon nagyon, mert szétesik.)
- Elkészítjük a habarást, hőkiegyenlítést végzünk, majd behabarjuk.
- Pár percig forraljuk, és kész.
- Elkészítettem: 300 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 38446
- Feltöltés dátuma: 2011. február 13.
Ajánló
Akinek a gyomra nem bírja a zsíros ételeket, de szereti a töltött káposztát és a kapor ízét, annak jó szívvel ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Egy receptújságban találtam több, mint 10 éve. Az eredeti szerint fél óra főzés után száraz dunsztba bugyoláljuk, és kb. még 30 perc múlva puha lesz, és elkészül. Ezt akkor én is kipróbáltam.