r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 8. - kapros

0,0

0 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Töltött káposzta 8. - kapros
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

Az összeállításhoz

A habaráshoz

420
Kalória
22.9g
Fehérje
38.9g
Szénhidrátok
19.7g
Zsír
313.9g
Víz
72.2g
Koleszterin
6.9g
Rost
9.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

Az összeállításhoz

A habaráshoz

Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

Az összeállításhoz

A habaráshoz

Összesen 2516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

Az összeállításhoz

A habaráshoz

Összesen 92 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1788 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1883.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    535 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1099 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    997 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 2516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A káposzta torzsáját hegyes késsel eltávolítjuk.
  2. Egy lábas vizet felteszünk forrni. Kevés ecetet és sót teszünk bele.
  3. Ha felforr a víz, a káposztát kivágott torzsájával lefelé beletesszük a vízbe, és 8-10 percig főzzük.
  4. Húsvillát szúrunk a torzsa helyére, és a könnyen lejövő leveleket lefejtjük róla. A leveleket tálcára tesszük hűlni.
  5. Faragunk a torzsáján, és visszatesszük a vízbe. Ezt addig csináljuk, míg elegendő menyiségű levelünk nem lesz (kb. 40 fél levél)
  6. A leveleket deszkára téve, minden levélnek mindkét oldalról háromszög alakban kivágjuk a torzsáját.
  7. Összeállítjuk a hústölteléket.
  8. A kis leveleket húsgombócokkal betöltve, háromszög alakúra összetekerjük úgy, hogy a töltelék ne essen ki (a nyitott végét belegyűrjük).
  9. A maradék káposztát szép vékony metéltre vágjuk.
  10. 4 literes lábast kikenjük olajjal, és elkezdjük rétegezni az aprókáposztát a betöltött levelekkel. (Az lábas aljára és tetejére aprókáposzta kerüljön.)
  11. Közben az ételízesítőt és az apróra vágott kaprot a rétegek közé hintjük.
  12. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, és feltesszük főni.
  13. Ha felforr, kóstoljuk, és szükség esetén utánsózzuk. (Általában a belekerült ételízesítő elég.)
  14. Forrástól számítva 1 órán át lassan főzzük. (Ne forrjon nagyon, mert szétesik.)
  15. Elkészítjük a habarást, hőkiegyenlítést végzünk, majd behabarjuk.
  16. Pár percig forraljuk, és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Egy receptújságban találtam több, mint 10 éve. Az eredeti szerint fél óra főzés után száraz dunsztba bugyoláljuk, és kb. még 30 perc múlva puha lesz, és elkészül. Ezt akkor én is kipróbáltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!