r
Nosalty Logó

Töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mbernadett
Töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 4761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 597 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3910.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6011 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 4761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Tészta készítése

Töltelék készítése

Elkészítés

Tészta készítése

  1. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, vajat, végül hozzáöntjük az élesztős tejet, majd jól összedolgozzuk a tésztánkat.
  3. Kb. 30-35 percig hagyjuk kelni.
  4. Ha megkelt, két részre osztjuk, 2 kalácsunk lesz belőle.
  5. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk. Mindkét darabot kinyújtjuk. A tészta két oldalát egy pizzavágóval bevagdossuk, ferdén, kb. 2 ujjnyi vastagon, hogy maradjon hely a tölteléknek.
  6. Ha elkészült a töltelék, a tészta közepére töltjük. A végét visszahajtjuk, majd a tésztacsíkokat a töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, amíg tartanak a csíkok. Majd tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük még, majd 180 fokon sütjük

Töltelék készítése

  1. Apróra vágjuk a hagymát, a baconszalonnát, a sárgarépát pedig kisebb kockákra. A gombát tisztítjuk, és azt is kisebb darabokra szeljük .
  2. Egy serpenyőben olívaolajat teszünk, és elkezdjük benne lepirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, a répát és a bacont is. Egy kicsit átpirítjuk.
  3. Ha ez kész, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd pirospaprikával megszórjuk, egy csöpp vizet teszünk hozzá, és készre pároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4751
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mbernadett 3 recept

Egy családi összejövetel alkalmából próbáltam valami jó és egyszerű kiadós ételt csinálni, ez sült ki belőle, azóta is sokszor csinálom :)

Hozzávalók

Tészta készítése

Töltelék készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...