Töltött kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mbernadett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta készítése
-
75g finomliszt273 kcal
-
9g vaj63 kcal
-
4 kcal
-
38g tej21 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g cukor10 kcal
Töltelék készítése
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
Összesen
597
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta készítése
-
600g finomliszt2184 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
300g tej168 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
Töltelék készítése
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
Összesen
4761
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta készítése
-
29.3g finomliszt107 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
1g cukor4 kcal
Töltelék készítése
-
19.5g darált sertéshús36 kcal
-
9.8g csiperkegomba2 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
4.9g füstölt szalonna32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
Összesen
232
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 102.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 309 micro
-
β-karotin 751 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
597
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 176 g
Zsír
-
Összesen 210.9 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3910.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 2048 mg
-
Nátrium 630 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 817.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1174 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6011 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 540 micro
Összesen
4761
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
Tészta készítése
-
60 dkg finomliszt
-
7 dkg vaj
-
3 dkg friss élesztő
-
3 dl tej
-
1 db tojás
-
2 csapott ek cukor
Töltelék készítése
-
40 dkg darált sertéshús
-
20 dkg csiperkegomba
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 ek olívaolaj
-
10 dkg füstölt szalonna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 közepes db sárgarépa
Elkészítés
Tészta készítése
- A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
- A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, vajat, végül hozzáöntjük az élesztős tejet, majd jól összedolgozzuk a tésztánkat.
- Kb. 30-35 percig hagyjuk kelni.
- Ha megkelt, két részre osztjuk, 2 kalácsunk lesz belőle.
- Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk. Mindkét darabot kinyújtjuk. A tészta két oldalát egy pizzavágóval bevagdossuk, ferdén, kb. 2 ujjnyi vastagon, hogy maradjon hely a tölteléknek.
- Ha elkészült a töltelék, a tészta közepére töltjük. A végét visszahajtjuk, majd a tésztacsíkokat a töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, amíg tartanak a csíkok. Majd tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük még, majd 180 fokon sütjük
Töltelék készítése
- Apróra vágjuk a hagymát, a baconszalonnát, a sárgarépát pedig kisebb kockákra. A gombát tisztítjuk, és azt is kisebb darabokra szeljük .
- Egy serpenyőben olívaolajat teszünk, és elkezdjük benne lepirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, a répát és a bacont is. Egy kicsit átpirítjuk.
- Ha ez kész, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd pirospaprikával megszórjuk, egy csöpp vizet teszünk hozzá, és készre pároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4751
- Feltöltés dátuma: 2017. január 17.
Receptjellemzők
Mbernadett
3 recept
Egy családi összejövetel alkalmából próbáltam valami jó és egyszerű kiadós ételt csinálni, ez sült ki belőle, azóta is sokszor csinálom :)