r
Nosalty Logó

Töltött házi cannelloni

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iringó
Töltött házi cannelloni
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

710
Kalória
41.2g
Fehérje
69.9g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
109.9g
Víz
30.8g
Koleszterin
617.9mg
Rost
7.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2839 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2307.7 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 710 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9230.8 g
  • Cink
    666 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1658 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2458 mg
  • Nátrium
    3062 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    439.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2675 micro
Összesen 2839 kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.7 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

  1. A lisztből, a sóból és a vízből tésztát gyúrunk. A tésztát tésztagéppel közepes fokozatig kinyújtjuk (8 fokozatúból 4 fokozatig). A tésztalapokat félretesszük.
  2. A rukkolát forró vízben 0,5 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lecsepegtetjük. A rukkolát apróra vágjuk.
  3. Ha a túró rögös állagú, egy villával áttörjük. A túrót a rukkolával és sóval összekeverjük.
  4. A tésztalapra egy fél szelet sonkát helyezünk, erre ujjnyi vastagon túrós krémet rakunk, feltekerjük, majd elvágjuk a tésztát. Így folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztánk és a töltelékünk.
  5. Egy egyszerű besamel mártást készítünk. A tejet felmelegítjük, és a fokhagymát meghámozzuk és felszeleteljük. Egy lábosban a margarint felolvasztjuk, rádobjuk a fokhagymát, kicsit megpirítjuk. A margarinhoz hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet, majd elkeverjük. A tejet fokozatosan, folytonos keverés mellett adagoljuk hozzá. Addig végezzük a keverést, amíg be nem sűrűsödik. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk borsot, a sót és a szerecsendiót.
  6. Egy tűzállótál aljára öntünk egy keveset a mártásból, majd rátesszük a cannellonikat. A maradék mártást mind ráöntjük, és megszórjuk reszelt sajttal, majd lefedjük a tálat.
  7. 200°C-on 25 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Munkás étel, de megéri.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!