r
Nosalty Logó

Töltött gömbcukkini

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Töltött gömbcukkini
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A cukkinihez

A töltelékhez

A sütéshez és a tálaláshoz

332
Kalória
10g
Fehérje
28.4g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
304.6g
Víz
2.7g
Koleszterin
7.5g
Rost
10.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cukkinihez

A töltelékhez

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 332 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cukkinihez

A töltelékhez

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 1647 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cukkinihez

A töltelékhez

A sütéshez és a tálaláshoz

Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    2370 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    3352 micro
Összesen 332 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4757.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    2789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1522.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1171 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    442 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    865 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2514 micro
  • β-karotin
    11848 micro
  • β-crypt
    935 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    16758 micro
Összesen 1647 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    562 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

A cukkinihez

  1. A zöldségeket mossuk, tisztítjuk. A gömbcukkini kalapját levágjuk, rövidebb pengéjű késsel belül körbevágjuk úgy, hogy hagyunk neki egy kis keretet, majd kanállal kivájjuk a közepét. Ha kismagos, akkor kockázzuk, ha már nagyobbak a magjai, akkor azokat kifejtjük, külön sütőben sózva megpiríthatjuk. A cukkiniket kívül-belül megkenjük olívaolajjal, picit sózzuk, és elősütjük 180 fokon, kb. 10 percig.

A töltelékhez

  1. Közben elkészítjük a tölteléket. Aprított vöröshagymát és salottát pirítunk, rá dobjuk a kicsi kockákba vágott sárgarépát, zellerszárat, paprikát, és cukkinit, amit sóval, borssal, bazsalikommal és kevés oreganoval fűszerezünk. Ha picit megpirultak rászórjuk a beluga (fekete) lencsét, egy kevés vizet engedünk alá, ha a zöldségek nem engedtek volna magukból, és fedő alatt megpároljuk az egészet.

A sütéshez és a tálaláshoz

  1. A cukkiniket megtöltjük a zöldséges-lencsés keverékkel, parmezánt szórunk a tetejükre, és olívaolajjal meglocsolt tálba állítjuk őket.
  2. Egy magas edényben egy adag passzírozott vagy darabolt paradicsomot össze turmixolunk egy kis fej hagymával, pár kanál olívaolajjal, sóval, borssal, bazsalikommal és egy csipet oregánoval, ezt öntjük a cukkinik köré.
  3. Így tesszük sütőbe a tálat, nem kell letakarni, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  4. Tálaláskor egy-egy cukkinigömböt teszünk a tányérokra, bazsalikomlevéllel díszítjük, paradicsomszószt teszünk mellé, párolt rizzsel kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Színekben nincs hiány, találsz világos zöldet, mint a közönséges tök, sötétzöldet, mint a sima cukkini, vagy éppen sárgát, mint a salátacukkini a gömböcskék között. Itt a nyár, töltsd meg a legfinomabb zöldségekkel és egy kis lencsével!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!