r
Nosalty Logó

Töltött gomba pirított zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött gomba pirított zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A pirított zöldségekhez

Összesen 346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A pirított zöldségekhez

Összesen 1378 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A pirított zöldségekhez

Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2693 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5157.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1587 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1575.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    1715 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    944 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    10771 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6122 micro
Összesen 1378 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A gombához

A pirított zöldségekhez

Elkészítés

A gombához

  1. Tizstítsuk meg a gombát, szedjük ki a szárát (tegyük félre a töltelékhez), majd sózzuk be.
  2. Készítsük el a tölteléket. Az olajon megpirítjuk a hagymát, snidlinget, petrezselymet, majd hozzáadjuk a felaprított gombaszárakat. Ízesítjük, megdinszteljük.
  3. Ez idő alatt beáztatjuk a zsemléket. Ha megpuhultak, kinyomkodjuk őket. Ezeket a hozzávalókat összekeverjük, ízesítjük, hozzáadjuk a tojást, és jól összedolgozzuk.
  4. A gombákat megtöltjük a masszával, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kb. 15-20 percig sütjük (a gomba nagyságától függően) 180 fokos sütőben.
  5. Míg a gomba sül, elkészítjük a zöldségeket. A vajbabot megtisztítjuk, és sós-ételízesítős vízben félpuhára főzzük. Ezután a vajbabot vaj és olaj keverékén serpenyőben megpirítjuk, fűszerezzük.
  6. A káposztát felcsíkozzuk. Az olaj és vaj keverékén megfuttatjuk a petrezselymet, hagymát és snidlinget, majd hozzáadjuk a káposztát, fűszerezzük, megdinszteljük, majd lepirítjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8653
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbálok minél több zöldséget, és minél kevesebb húst készíteni. Hát ez elég zöldségesre sikeredett.:) Nagyon jó választás azoknak, akik nem esznek húst, esetleg fogyókúráznak. De bárkinek nagyon ajánlom! Egészségetekre!:)

Hozzávalók

A gombához

A pirított zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...