Töltött fasírtrolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dina79
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fasírthoz
-
133g darált sertéshús243 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g rozskenyér22 kcal
-
33g tej19 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
6 kcal
A töltelékhez
-
28g tojás35 kcal
-
12g virsli31 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
35 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
549
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fasírthoz
-
800g darált sertéshús1456 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g rozskenyér130 kcal
-
200g tej112 kcal
-
21g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
5 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
165g tojás208 kcal
-
70g virsli188 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
3290
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fasírthoz
-
42.6g darált sertéshús78 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.7g rozskenyér7 kcal
-
10.7g tej6 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.1g négyszínű bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A töltelékhez
-
8.8g tojás11 kcal
-
3.7g virsli10 kcal
-
10.7g sajt38 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
Összesen
175
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2859.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 1857 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 178.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 632 micro
Összesen
549
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 263.6 g
Zsír
-
Összesen 215.4 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17154.9 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 2143 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 3206 mg
-
Nátrium 11142 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1069.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1307 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 384 micro
-
K vitamin: 759 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 1324 mg
-
Retinol - A vitamin: 1109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2397 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3792 micro
Összesen
3290
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
80 dkg darált sertéshús
-
2 db tojás
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 dkg rozskenyér
-
2 dl tej
-
1 tk majoranna
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A töltelékhez
-
3 db tojás
-
70 g virsli
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A fasírthoz
- Fasírt elkészítése: a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe.
- Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. Fontos, hogy egynemű masszát kapjunk!
- A töltelék előkészítése: a tojást megfőzzük, a virslit felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
- A petrezselymet apróra vágjuk, és az olajon kissé megpároljuk.
- Rolád összeállítása: tépünk egy hosszabb alufólia darabot, megkenjük étolajjal.
- A masszát a kezünkkel ujjnyi vastag téglalap formára lapítjuk.Figyeljünk arra, hogy egyforma vastagságú legyen mindenhol!
- A kialakított téglalapot megkenjük a párolt petrezselyemmel, rátesszük a felszeletelt tojást, a felkarikázott virslit, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
- Az alufólia segítségével nem túl szorosan, óvatosan feltekerjük. A két végén kicsit összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
- Egy tepsit kiolajozunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
- A roládot az alufólia segítségével óvatosan a tepsibe tesszük, ha szükséges, kezünkkel formázzuk.
- Megkenjük olajjal, majd előmelegített sütőben sütjük, először alufólia alatt, majd ha átsült, alufólia nélkül megpirítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4455
- Feltöltés dátuma: 2013. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dina79
57 recept
Az étel elkészítésénél a legfontosabb, hogy a fasírtmasszát alaposan összedolgozzuk, így könnyedén fel lehet tekerni, és a végén szépen szeletelhető lesz. A feltekerés miatt nagyon aggódtam, de könnyen ment, és szépen elvált a fóliától a massza. A tepsibe helyezéskor igénybe vettem a párom segítségét, biztos ami biztos. :) A végeredmény hidegen és melegen is egyaránt szépen szeletelhető rolád lett, a töltelék sem folyt ki. Próbáljátok ki!! :)