r
Nosalty Logó

Töltött fasírtrolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Töltött fasírtrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 549 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 3290 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 175 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2859.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 549 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.6 g

Zsír

  • Összesen
    215.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17154.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    2143 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    3206 mg
  • Nátrium
    11142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1069.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2397 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3792 micro
Összesen 3290 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. Fasírt elkészítése: a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe.
  2. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. Fontos, hogy egynemű masszát kapjunk!
  3. A töltelék előkészítése: a tojást megfőzzük, a virslit felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  4. A petrezselymet apróra vágjuk, és az olajon kissé megpároljuk.
  5. Rolád összeállítása: tépünk egy hosszabb alufólia darabot, megkenjük étolajjal.
  6. A masszát a kezünkkel ujjnyi vastag téglalap formára lapítjuk.Figyeljünk arra, hogy egyforma vastagságú legyen mindenhol!
  7. A kialakított téglalapot megkenjük a párolt petrezselyemmel, rátesszük a felszeletelt tojást, a felkarikázott virslit, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. Az alufólia segítségével nem túl szorosan, óvatosan feltekerjük. A két végén kicsit összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  9. Egy tepsit kiolajozunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
  10. A roládot az alufólia segítségével óvatosan a tepsibe tesszük, ha szükséges, kezünkkel formázzuk.
  11. Megkenjük olajjal, majd előmelegített sütőben sütjük, először alufólia alatt, majd ha átsült, alufólia nélkül megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4443
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az étel elkészítésénél a legfontosabb, hogy a fasírtmasszát alaposan összedolgozzuk, így könnyedén fel lehet tekerni, és a végén szépen szeletelhető lesz. A feltekerés miatt nagyon aggódtam, de könnyen ment, és szépen elvált a fóliától a massza. A tepsibe helyezéskor igénybe vettem a párom segítségét, biztos ami biztos. :) A végeredmény hidegen és melegen is egyaránt szépen szeletelhető rolád lett, a töltelék sem folyt ki. Próbáljátok ki!! :)

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...