Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
6 kcal
-
19g trappista sajt66 kcal
-
21g bacon84 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
A tepsi kikenéséhez
-
1g margarin9 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
619
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
49 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
1000g burgonya578 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
10g margarin72 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
4934
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz
-
30.6g darált sertéshús56 kcal
-
16.9g tojás21 kcal
-
2 kcal
-
4.6g trappista sajt16 kcal
-
5.2g bacon20 kcal
-
3.3g zsemle9 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A körethez
-
30.6g burgonya18 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.3g margarin2 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
150
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1454 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 252.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
619
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 352.1 g
Zsír
-
Összesen 291 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 2727 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11631.8 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 447 mg
-
Kálcium 1721 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 561 mg
-
Foszfor 4575 mg
-
Nátrium 4261 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 2018.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1694 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 391 mg
-
D vitamin: 636 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 2350 mg
-
Retinol - A vitamin: 1389 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3175 micro
-
β-crypt 968 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2670 micro
Összesen
4934
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
1 kg darált sertéshús
-
10 db tojás
-
10 szelet bacon
-
2 db zsemle
-
fasírt fűszerkeverék ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
A körethez
-
1 kg burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek margarin
-
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A fasírthoz
- 8 db tojást keményre főzünk, és megpucolunk.
- A darált húsba beletesszük a megmaradt 2 db nyers tojást, a fűszerkeveréket, az őröltpaprikát, az áztatott zsemlét, a reszelt fokhagymát,borsozzuk, sózzuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
- A krumplit alaposan megmossuk, ésközepes vastagságú gerezdekrevágjuk,egykrumplit 4-6részre(ne hámozzuk!).
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kis olajjal bekenjük, rátesszük a krumplit,megszórjuk olajjal, és egy kis őrölt borssal. 160 fokon, légkeveréssel 30-40 perc alatt készre sütjük.
- A fasírtnak kikenjük a tepsit margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával.Egy kis fasírtotelterítünk a tepsi aljára, ráteszünk egy réteg sajtot, egy réteg bacont, sorba a tojásokat, mellé acsíkokra vágott paprikát. A tojás tetejére egy réteg sajt, rá a paprika és a bacon.A maradék hússal betakarjuk, és olyanhalmot készítünk, hogy ne "lógjon ki" semmi a töltelékből. A tetejét szórjuk meg egy kis morzsával.
- A fasírtot süssük fóliával letakarva 160 fokon 80 percig alsó sütéssel, majd fólia nélkül180 fokon 20 percig alsó-felső sütéssel, szép aranybarnára.
- Tepsi mérete: 40/30/6
- Sütés ideje: 140 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 39912
- Feltöltés dátuma: 2010. február 10.
Ajánló
A krumplit csak tálaláskor sózzuk! Ha valaki szereti, egy kis ketchuppal meg lehet bolondítani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
Egy kollégám ajánlotta, azóta rendszeresen készítem. Igen ízletes étek!