r
Nosalty Logó

Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tábori József
Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4934 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 619 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    352.1 g

Zsír

  • Összesen
    291 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    2727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11631.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    4575 mg
  • Nátrium
    4261 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2018.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1694 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    636 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    2350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3175 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2670 micro
Összesen 4934 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. 8 db tojást keményre főzünk, és megpucolunk.
  2. A darált húsba beletesszük a megmaradt 2 db nyers tojást, a fűszerkeveréket, az őröltpaprikát, az áztatott zsemlét, a reszelt fokhagymát,borsozzuk, sózzuk. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
  3. A krumplit alaposan megmossuk, ésközepes vastagságú gerezdekrevágjuk,egykrumplit 4-6részre(ne hámozzuk!).
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kis olajjal bekenjük, rátesszük a krumplit,megszórjuk olajjal, és egy kis őrölt borssal. 160 fokon, légkeveréssel 30-40 perc alatt készre sütjük.
  5. A fasírtnak kikenjük a tepsit margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával.Egy kis fasírtotelterítünk a tepsi aljára, ráteszünk egy réteg sajtot, egy réteg bacont, sorba a tojásokat, mellé acsíkokra vágott paprikát. A tojás tetejére egy réteg sajt, rá a paprika és a bacon.A maradék hússal betakarjuk, és olyanhalmot készítünk, hogy ne "lógjon ki" semmi a töltelékből. A tetejét szórjuk meg egy kis morzsával.
  6. A fasírtot süssük fóliával letakarva 160 fokon 80 percig alsó sütéssel, majd fólia nélkül180 fokon 20 percig alsó-felső sütéssel, szép aranybarnára.
  • Tepsi mérete: 40/30/6
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 39912
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 10.

Ajánló

 A krumplit csak tálaláskor sózzuk!  Ha valaki szereti, egy kis ketchuppal meg lehet bolondítani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött fasírt másképpen (tepsiben sült krumplival)
Tábori József 18 recept

 Egy kollégám ajánlotta, azóta rendszeresen készítem.  Igen ízletes étek!

Hozzávalók

A fasírthoz

A körethez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...