r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Töltött dagadó Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 7467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 279 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235 g

Zsír

  • Összesen
    604.2 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10797 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    5855 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1182.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    555 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    3045 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6967 micro
Összesen 7467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A gombát beáztatjuk 2 dl vízbe, ha megszívta magát vízzel, felvágjuk. Az áztatólevet félretesszük.
  2. A felkockázott bacont megpirítjuk, kiszedjük egy tálba.
  3. A bacon zsírján megdinszteljük a hagymát, azt is félretesszük
  4. A megmaradt kevéske zsíron 2-3 percigpároljuk a zöldborsót.
  5. A zsemléket felkockázzuk és beáztatjuk a tej-tejszín keverékébe.
  6. 2 tojást 6 perc alatt sós vízben megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  7. A megáztatott zsemléhez hozzákeverjük a dinsztelt hagymát, bacont, gombát, borsót, reszelt sajtot, a felaprított petrezselymet, kevés sót, borsot ízlés szerint és 1 nyers tojást, összegyúrjuk.
  8. A húst kezünkkel óvatosan szétválasztjuk a rétegek között (bátortalanabbak erre a hentest kérik meg), vigyázva, hogy sehol ne szakadjon ki.
  9. A megnyitott üregbe betöltjük a tölteléket (ne töltsük degeszre, mert ahogyan a hús összesül, kidurrantja a sok töltelék), egyenletesen eloszlatjuk, és a "kaput" berekesztjük hústűvel (régen anyukám összevarrta).
  10. A hús mindkét oldalát egy nagy serpenyőben, szerencsésebb esetben már a tepsiben sózzuk, borsozzuk, majd erős tűzön 3 ek zsíron a külsejét megkapatjuk, hogy a szaftot bezárjuk.
  11. Ezt követően a hús alá öntjük a gomba illatozó áztatólevét + 1 húsleveskockát, a tetejét meghintjük szeletelt fokhagymával, letakarva a 160 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és magára hagyjuk 1 órára, ezután a fedőt levéve kb. fél óra alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  12. A megsült húst kivesszük, és vagy a tetőt tesszük vissza rá 10 percre, vagy begöngyöljük alufóliába pihentetni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x28
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 29140
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Hűtőürítő akcióm terméke ez. Szerintem nem is vagyok olykor tisztában, mit is halmozok fel. Mindenesetre ez egy igen finom kutakodás volt. Még a fiam is dícsérte, pedig ő nem is eszik sertést.

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...