Töltött dagadó Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 26% Zsír
A húshoz
-
125g sertésdagadó586 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g kacsazsír0 kcal
-
1g leveskocka4 kcal
A töltelékhez
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
38g tej21 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g főtt tojás23 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
31g szárított gomba93 kcal
-
19g bacon74 kcal
-
13g ementáli sajt49 kcal
-
19g zöldborsó15 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
933
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 26% Zsír
A húshoz
-
1000g sertésdagadó4690 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
A töltelékhez
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g szárított gomba740 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
100g ementáli sajt393 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
7467
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 26% Zsír
A húshoz
-
37.1g sertésdagadó174 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.7g kacsazsír0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
A töltelékhez
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
4g zsemle11 kcal
-
11.1g tej6 kcal
-
3.7g főzőtejszín5 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.4g főtt tojás7 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
9.3g szárított gomba27 kcal
-
5.6g bacon22 kcal
-
3.7g ementáli sajt15 kcal
-
5.6g zöldborsó5 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
7.4g víz0 kcal
Összesen
279
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 75.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1349.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 147.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 381 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
933
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235 g
Zsír
-
Összesen 604.2 g
-
Telített zsírsav 226 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10797 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 1789 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 530 mg
-
Foszfor 2285 mg
-
Nátrium 5855 mg
-
Réz 14 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1182.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 904 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 555 micro
-
K vitamin: 782 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 736 micro
-
Kolin: 1177 mg
-
Retinol - A vitamin: 650 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 3045 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6967 micro
Összesen
7467
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 kg sertésdagadó
-
só ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek kacsazsír
-
1 db leveskocka
A töltelékhez
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 db zsemle
-
3 dl tej
-
1 dl főzőtejszín
-
1 kk só
-
2 db főtt tojás
-
1 db tojás
-
15 dkg zöldborsó
-
2 dl víz
Elkészítés
A húshoz
- A gombát beáztatjuk 2 dl vízbe, ha megszívta magát vízzel, felvágjuk. Az áztatólevet félretesszük.
- A felkockázott bacont megpirítjuk, kiszedjük egy tálba.
- A bacon zsírján megdinszteljük a hagymát, azt is félretesszük
- A megmaradt kevéske zsíron 2-3 percigpároljuk a zöldborsót.
- A zsemléket felkockázzuk és beáztatjuk a tej-tejszín keverékébe.
- 2 tojást 6 perc alatt sós vízben megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, kockákra vágjuk.
- A megáztatott zsemléhez hozzákeverjük a dinsztelt hagymát, bacont, gombát, borsót, reszelt sajtot, a felaprított petrezselymet, kevés sót, borsot ízlés szerint és 1 nyers tojást, összegyúrjuk.
- A húst kezünkkel óvatosan szétválasztjuk a rétegek között (bátortalanabbak erre a hentest kérik meg), vigyázva, hogy sehol ne szakadjon ki.
- A megnyitott üregbe betöltjük a tölteléket (ne töltsük degeszre, mert ahogyan a hús összesül, kidurrantja a sok töltelék), egyenletesen eloszlatjuk, és a "kaput" berekesztjük hústűvel (régen anyukám összevarrta).
- A hús mindkét oldalát egy nagy serpenyőben, szerencsésebb esetben már a tepsiben sózzuk, borsozzuk, majd erős tűzön 3 ek zsíron a külsejét megkapatjuk, hogy a szaftot bezárjuk.
- Ezt követően a hús alá öntjük a gomba illatozó áztatólevét + 1 húsleveskockát, a tetejét meghintjük szeletelt fokhagymával, letakarva a 160 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és magára hagyjuk 1 órára, ezután a fedőt levéve kb. fél óra alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
- A megsült húst kivesszük, és vagy a tetőt tesszük vissza rá 10 percre, vagy begöngyöljük alufóliába pihentetni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36x28
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 29140
- Feltöltés dátuma: 2012. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Hűtőürítő akcióm terméke ez. Szerintem nem is vagyok olykor tisztában, mit is halmozok fel. Mindenesetre ez egy igen finom kutakodás volt. Még a fiam is dícsérte, pedig ő nem is eszik sertést.