r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb currys "rizottóval", mézes-chilis naranccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
GasztroKoli
Töltött csirkecomb currys "rizottóval", mézes-chilis naranccsal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hús

rizs

narancs

Összesen 1317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hús

rizs

narancs

Összesen 2632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hús

rizs

narancs

Összesen 119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1496 micro
Összesen 1317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2992 micro
Összesen 2632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

hús

rizs

narancs

Elkészítés

hús

  1. A gombát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, curryvel és chilivel megszórjuk, majd a kókuszolajjal és két szár újhagymával összekeverjük. Ezzel megtöltjük a csirkecombokat, amiket utána csirke fűszersóval ízesítünk. És fél-fél evőkanálnyi vajat teszünk a tetejére. A csirkecombokat vajon, lassú tűzőn, serpenyőben sütjük ropogósra.
  2. A rizst hat dl lobogó vízbe tesszük, majd 15-20 perc alatt puhává főzzük. Leszűrjük, és két szár újhagymát adunk hozzá szeletelve, illetve jöhet a só, bors, curry, szerecsendió és fahéj is. Majd 2 evőkanálnyi vajat keverünk hozzá, hogy rizottó állagot kapjunk.
  3. A narancskompóthoz a narancsot megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és egy pohárba tesszük a mézzel és chilivel elkeverve. Ízlés szerint egy kis cayenne bors is mehet bele.
  4. Mindent egymás mellé pakolunk (illetve a narancskompóttal leönthetjük a csirkecombokat), és egy színes, nagyon illatos ételt kapunk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1592
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GasztroKoli 6 recept

Régóta ki szerettem volna próbálni az indiai konyha remekeit, így egy kissé csípős, későőszi délutánon elérkezettnek éreztem az időt hozzá. Így egy kissé átvariálva, becsempésztem India ízvilágát a kollégiumi konyhába.

Hozzávalók

hús

rizs

narancs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...