r
Nosalty Logó

Töltött csirke töltött almával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Krityó
Töltött csirke töltött almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Összesen 922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Összesen 3687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Összesen 116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1235 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 922 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245 g

Zsír

  • Összesen
    197.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4975 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1019 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4939 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 3687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Elkészítés

A töltött csirkéhez

  1. A csirkét befűszerezzük (én csirkefűszert használtam), és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Feltesszük főni a 2 tojást (10 perc), a zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát, a gombát és a fokhagymát megpucoljuk, és nagyon apróra vágjuk. A májakat megtisztítjuk, és "elkaparjuk". A megfőtt tojásokat felkockázzuk.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az elkapart májat, és együtt dinszteljük tovább. Amikor már egy kicsit kifehéredett a máj, hozzáadjuk a gombát is, és kb. 3 percig együtt pároljuk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a felkockázott tojásokat és a fokhagymát is. Villával jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kinyomkodott zsemléből annyit adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető masszát kapjunk (nekem elég volt bele másfél zsemle).
  4. Tegyük a csirkét tepsibe. Beletöltjük a csirkébe a tölteléket. Ha maradt ( maradni fog :) ), akkor fakanállal óvatosan lazítsuk fel a mellén a bőrét, és az alá is nyugodtan tuszkoljuk be. Ha kész, hústűvel zárjuk le a nyílást (ha nincs hústű, össze is lehet varrni), és a lábait kötözzük össze, hogy süléskor ne feszüljenek szét.
  5. Takarjuk le alufóliával, és 150 fokon 1 órán keresztül süssük.
  6. Amíg a csirke sül, a következőképp készítsük elő az almákat:
  7. Vájjuk ki az almák csumáját, de úgy, hogy ne lyukasszuk át teljesen, az alja maradjon meg, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  8. Ha ez megvan, keverjük össze egy tálban a cukrot, a fahéjjal és a mazsolával, majd egy kiskanál segítségével töltsük meg az almákat.
  9. Az 1 óra leteltével levehetjük a fóliát a csirkéről, és mellé tehetjük az almákat, és további fél órán át 180 fokon süssük tovább együtt őket. Ahogy szükségét látjuk, locsolgassuk néha a csirkét és az almát a kisült zsírjával.
  10. Tálalás előtt vágjuk el a cérnákat, és a hústűket vegyük ki.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 375
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 34364
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Ajánló

Krumplipüré illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Nagyon szeretjük a töltött csirkét, ezért is csináltam ezt a szülinapomra. Viszont én nagyon szeretem a sült almát is, ezért becsempésztem a csirke mellé, és nem bántam meg. Nagyon finom, ahogy az almából egy kicsit kifolyó fahéjas cukor keveredik a csirke zsírjával, és ezzel locsolom meg a csirkét. Ez ad egy kis pikáns ízt a húsnak is. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A töltött csirkéhez

A töltött almákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...