Töltött csirke töltött almával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Krityó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltött csirkéhez
-
375g csirke548 kcal
-
33g csirkemáj39 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
40g gomba9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
35 kcal
A töltött almákhoz
Összesen
922
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltött csirkéhez
-
1500g csirke2193 kcal
-
132g csirkemáj157 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
160g gomba34 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A töltött almákhoz
Összesen
3687
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
A töltött csirkéhez
-
47.5g csirke69 kcal
-
4.2g csirkemáj5 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
5.1g gomba1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g főtt tojás6 kcal
-
3.4g zsemle9 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
A töltött almákhoz
Összesen
116
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1301.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 621 mg
-
Nátrium 387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 469.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 326 mg
-
Retinol - A vitamin: 1235 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 13 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
922
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 245 g
Zsír
-
Összesen 197.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1668 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5206.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 307 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 2483 mg
-
Nátrium 1548 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.4 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1878 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4975 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 217 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1019 micro
-
Kolin: 1302 mg
-
Retinol - A vitamin: 4939 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 53 micro
-
Lut-zea 762 micro
Összesen
3687
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
A töltött csirkéhez
-
1.5 kg csirke
-
3 db csirkemáj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
5 közepes db gomba
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db főtt tojás
-
2 db zsemle
-
2 ek napraforgó olaj
A töltött almákhoz
Elkészítés
A töltött csirkéhez
- A csirkét befűszerezzük (én csirkefűszert használtam), és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
- Feltesszük főni a 2 tojást (10 perc), a zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát, a gombát és a fokhagymát megpucoljuk, és nagyon apróra vágjuk. A májakat megtisztítjuk, és "elkaparjuk". A megfőtt tojásokat felkockázzuk.
- A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az elkapart májat, és együtt dinszteljük tovább. Amikor már egy kicsit kifehéredett a máj, hozzáadjuk a gombát is, és kb. 3 percig együtt pároljuk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a felkockázott tojásokat és a fokhagymát is. Villával jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kinyomkodott zsemléből annyit adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető masszát kapjunk (nekem elég volt bele másfél zsemle).
- Tegyük a csirkét tepsibe. Beletöltjük a csirkébe a tölteléket. Ha maradt ( maradni fog :) ), akkor fakanállal óvatosan lazítsuk fel a mellén a bőrét, és az alá is nyugodtan tuszkoljuk be. Ha kész, hústűvel zárjuk le a nyílást (ha nincs hústű, össze is lehet varrni), és a lábait kötözzük össze, hogy süléskor ne feszüljenek szét.
- Takarjuk le alufóliával, és 150 fokon 1 órán keresztül süssük.
- Amíg a csirke sül, a következőképp készítsük elő az almákat:
- Vájjuk ki az almák csumáját, de úgy, hogy ne lyukasszuk át teljesen, az alja maradjon meg, hogy a töltelék ne folyjon ki.
- Ha ez megvan, keverjük össze egy tálban a cukrot, a fahéjjal és a mazsolával, majd egy kiskanál segítségével töltsük meg az almákat.
- Az 1 óra leteltével levehetjük a fóliát a csirkéről, és mellé tehetjük az almákat, és további fél órán át 180 fokon süssük tovább együtt őket. Ahogy szükségét látjuk, locsolgassuk néha a csirkét és az almát a kisült zsírjával.
- Tálalás előtt vágjuk el a cérnákat, és a hústűket vegyük ki.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 375
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 34500
- Feltöltés dátuma: 2010. június 05.
Ajánló
Krumplipüré illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Krityó
31 recept
Nagyon szeretjük a töltött csirkét, ezért is csináltam ezt a szülinapomra. Viszont én nagyon szeretem a sült almát is, ezért becsempésztem a csirke mellé, és nem bántam meg. Nagyon finom, ahogy az almából egy kicsit kifolyó fahéjas cukor keveredik a csirke zsírjával, és ezzel locsolom meg a csirkét. Ez ad egy kis pikáns ízt a húsnak is. Érdemes kipróbálni!