Töltött csirke HK konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mi van itthon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g csirkemell (csontos)219 kcal
-
167g csirkecomb185 kcal
-
67g gomba14 kcal
-
40g főtt tojás62 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
36g zsemle98 kcal
-
67g tej37 kcal
-
24 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
675
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
200g tej112 kcal
-
71 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2028
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
26.1g csirkemell (csontos)38 kcal
-
29g csirkecomb32 kcal
-
11.6g gomba2 kcal
-
7g főtt tojás11 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
6.3g zsemle17 kcal
-
11.6g tej7 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
117
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1289 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 262.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
675
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.6 g
Zsír
-
Összesen 124.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1099 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3867.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1473 mg
-
Nátrium 1342 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 787.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 384 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 847 mg
-
Retinol - A vitamin: 453 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1151 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2228 micro
Összesen
2028
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemell (csontos)
-
2 db csirkecomb
-
1 db tojás
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 db zsemle
-
2 dl tej
-
1 ek napraforgó olaj
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Miután alaposan megmostuk és megszárítottuk a csirkedarabokat, az egyik ujjunkkal óvatosan válasszuk el a bőrt a hústól, de vigyázzunk ne szakadjon ki. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk be a csirkét, és tegyük félre.
- Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd mehet rá a fokhagyma és az összevágott gomba is. Pároljuk össze, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük el a gomba által engedett nedvességet.
- Amikor már megpuhult a gomba, szórjuk rá a petrust, keverjük össze, és hagyjuk kicsit kihűlni.
- Amikor már langyosra hűlt, adjuk hozzá az összevágott főtt tojást, a tejbe áztatott és jól kifacsart zsemlét és az egész tojást. Alaposan keverjük össze, hogy egy viszonylag homogén masszát kapjunk.
- Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, majorannával, és töltsük meg az előkészített csirkét. Tegyünk bőven a bőr alá, de hagyjunk helyet a tölteléknek a dagadáshoz.
- A csirkét kiolajozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntsünk alá, kenjük be a csirke bőrét egy kis vajjal, és alufóliával fedjük le. Előmelegített sütőben így süssük egy órát, majd vegyük le az alufóliát, és pirítsuk meg a csirkét. Krumplipürével kínáljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3483
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mi van itthon
92 recept
Hihetetlenül finom étel. Tipikusan hétvégi vagy vendégváró finomság. Egy ízletes töltelék csodát tud tenni a csirkével. Édesanyám töltött csirkéje maga a mennyország, szerencsére mindig több tölteléket készít, mint amennyi a madárkába belefér, ami alufóliába csomagolva megsüt, így bőven jut belőle mindenkinek. Én most nem egy egész csirkét töltöttem meg, mert az rengeteg lenne, inkább azon alkatrészeit, amiket szeretünk: mell és comb.