r
Nosalty Logó

Tökös-káposztás felfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Tökös-káposztás felfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3938 micro
Összesen 506 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5315.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1905.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    536 micro
  • β-karotin
    2855 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    15752 micro
Összesen 2024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    406 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát és a cukkinit külön meggyaluljuk. A cukkinit tésztaszűrőbe tesszük és megsózzuk.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk és roppanósra dinszteljük, időnként egy kevés vizet adunk hozzá, vigyázzunk, mert könnyen odakap.
  3. Majd hozzáadjuk a cukkinit (nem nyomkodjuk ki, csak ami magától lecsöpög), a zúzott fokhagymát, csombort és kaprot.
  4. Ezalatt a 4 tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajtot elkavarjuk, sózzuk és a 3/4 részét a lángról levett káposztás masszához adjuk, jól elvegyítjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére felkarikázott paradicsomot rakunk. Én a felére paradicsomot, a másik felére sonkát tettem. Erre töltjük a megmaradt tojásos tejfölt.
  6. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3029
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Ajánló

El tudnám képzelni aszalt paradicsommal is, bár még soha nem dolgoztam vele, mert nálunk sajnos nem kapható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökös-káposztás felfújt
Csiki Piroska 230 recept

Azóta, hogy a fotó készült, már újra elkészítettem, középre is raktam paradicsomot és sonkát. Így sokkal gazdagabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...