Töki pompos pozsonyikiflitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához valók
-
50g burgonya29 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
19g tej11 kcal
-
53 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tésztára valók
-
63g tejföl124 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
13g edami sajt45 kcal
Összesen
702
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához valók
-
200g burgonya116 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
75g tej42 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tésztára valók
-
250g tejföl495 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
50g edami sajt179 kcal
Összesen
2803
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához valók
-
15.8g burgonya9 kcal
-
19.7g finomliszt72 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tésztára valók
-
19.7g tejföl39 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
14.2g lilahagyma5 kcal
-
7.9g bacon31 kcal
-
7.9g trappista sajt28 kcal
-
3.9g edami sajt14 kcal
Összesen
221
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1888.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 1060 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 153 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
702
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.6 g
Zsír
-
Összesen 156.8 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7555.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1474 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1483 mg
-
Nátrium 4241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 612 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 758 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
2803
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 595.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
A tésztához valók
-
2 közepes db burgonya
-
25 dkg finomliszt
-
75 ml tej
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál só
-
1 csipet cukor
A tésztára valók
-
250 g tejföl
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 közepes fej lilahagyma
-
10 dkg trappista sajt
-
5 dkg edami sajt
Elkészítés
A tésztához valók
- A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és puhára főzzük. 2-3 evőkanál tejjel alaposan összetörjük.
- A 75 ml tejet langyosra melegítjük, beletörjük az élesztőt és kb. 10perc alatt felfuttatjuk benne a csipet cukorral és 1 tk. liszttel. Hozzáadjuk a krumplihoz 1 ek. étolajat, a tejben felfutott élesztőt és kb. a liszt felét, majd lágy tésztát formázunk belőle a maradék liszt adagolásával. Nincs pontos mennyiség, annyit adok hozzá, amennyit felvesz. Letakarva kb. 40-50 percet pihentetjük, ezalatt a kétszeresére fog kelni.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a megkelt tésztát, és kézzel kb. 1-1,5 ujjnyi vastag négyzet alakra nyújtjuk, így körülbelül a tepsi felét fogja kitenni. Tetejét átkenjük olajjal (1-2 ek.), és előmelegített sütő középső harmadában 170 fokon 6-8 perc alatt elősütjük.
A tésztára valók
- Ezalatt a hagymát karikára, a szalonnát/sonkát apró kockára vágjuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a sajt mennyisége ízlés szerint növelhető). A fokhagymákat nagyon finomra aprítjuk, és 1 csipet sóval elkeverjük a tejfölben.
- A tészta 6-8 perc után nem sokat fog változni, mégis kivesszük, gazdagon megkenjük a fokhagymás tejföllel, egyenletesen rászórjuk a szalonnát/sonkát, a hagymát, majd a sajtot, és visszatesszük a 170-180 fokra állított sütőbe. 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Én a tésztát és a sajtot is lesni szoktam: ha a tészta sül gyorsabban légkeverésre váltunk az utolsó 5-10 percben; míg ha a sajt már barnul de a tészta még nincs kész, akkor 140-150 fokra a sütő alsó részébe tesszük át.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1949
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 20.
Ajánló
Kihűlését követően tálalom s almapaprikát, cseresznyepaprikát vagy paradicsomsalátát kínálok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A feleségem sokszor evett gyermekkorában tökipompost. Vagy másképpen nevezve kenyérlángost, amit megint másfelé langallónak is neveznek. Az alap koncepció mindnél ugyanaz, de rengeteg tészta-variációval, több-kevesebb krumplival, élesztővel és anélkül is készítik és mindenféle feltéttel gazdagítják. Ebből eredően elrontani nem lehet, maximum odaégetni. Itt most egy klasszikus variációt készítettünk lilahagymával és kolozsvári szalonnával.