r
Nosalty Logó

Töki pompos pozsonyikiflitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töki pompos pozsonyikiflitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához valók

A tésztára valók

Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához valók

A tésztára valók

Összesen 2803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához valók

A tésztára valók

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1888.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 702 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7555.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    4241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    612 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 2803 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához valók

A tésztára valók

Elkészítés

A tésztához valók

  1. A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és puhára főzzük. 2-3 evőkanál tejjel alaposan összetörjük.
  2. A 75 ml tejet langyosra melegítjük, beletörjük az élesztőt és kb. 10perc alatt felfuttatjuk benne a csipet cukorral és 1 tk. liszttel. Hozzáadjuk a krumplihoz 1 ek. étolajat, a tejben felfutott élesztőt és kb. a liszt felét, majd lágy tésztát formázunk belőle a maradék liszt adagolásával. Nincs pontos mennyiség, annyit adok hozzá, amennyit felvesz. Letakarva kb. 40-50 percet pihentetjük, ezalatt a kétszeresére fog kelni.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a megkelt tésztát, és kézzel kb. 1-1,5 ujjnyi vastag négyzet alakra nyújtjuk, így körülbelül a tepsi felét fogja kitenni. Tetejét átkenjük olajjal (1-2 ek.), és előmelegített sütő középső harmadában 170 fokon 6-8 perc alatt elősütjük.

A tésztára valók

  1. Ezalatt a hagymát karikára, a szalonnát/sonkát apró kockára vágjuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a sajt mennyisége ízlés szerint növelhető). A fokhagymákat nagyon finomra aprítjuk, és 1 csipet sóval elkeverjük a tejfölben.
  2. A tészta 6-8 perc után nem sokat fog változni, mégis kivesszük, gazdagon megkenjük a fokhagymás tejföllel, egyenletesen rászórjuk a szalonnát/sonkát, a hagymát, majd a sajtot, és visszatesszük a 170-180 fokra állított sütőbe. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. Én a tésztát és a sajtot is lesni szoktam: ha a tészta sül gyorsabban légkeverésre váltunk az utolsó 5-10 percben; míg ha a sajt már barnul de a tészta még nincs kész, akkor 140-150 fokra a sütő alsó részébe tesszük át.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1946
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 20.

Ajánló

Kihűlését követően tálalom s almapaprikát, cseresznyepaprikát vagy paradicsomsalátát kínálok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A feleségem sokszor evett gyermekkorában tökipompost. Vagy másképpen nevezve kenyérlángost, amit megint másfelé langallónak is neveznek. Az alap koncepció mindnél ugyanaz, de rengeteg tészta-variációval, több-kevesebb krumplival, élesztővel és anélkül is készítik és mindenféle feltéttel gazdagítják. Ebből eredően elrontani nem lehet, maximum odaégetni. Itt most egy klasszikus variációt készítettünk lilahagymával és kolozsvári szalonnával.

Hozzávalók

A tésztához valók

A tésztára valók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...