Tökéletes csirke vacsorára
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Csirke
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Tárkonyos szósz
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2g tárkony4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Répapüré
-
160g sárgarépa58 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
Lassan párolt, karamellizált paszternák
-
130g pasztinák83 kcal
-
4g méz11 kcal
-
2g repceolaj18 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Almás-sertéshúsos "töltelék"
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
60 kcal
-
200g alma94 kcal
-
2g tárkony4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
Összesen
1405
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Csirke
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Tárkonyos szósz
-
300g csirke alaplé21 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Répapüré
-
320g sárgarépa117 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
Lassan párolt, karamellizált paszternák
-
260g pasztinák166 kcal
-
7g méz21 kcal
-
4g repceolaj35 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Almás-sertéshúsos "töltelék"
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
121 kcal
-
400g alma187 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
Összesen
2808
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Csirke
-
6.4g csirkemellfilé8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Tárkonyos szósz
-
8.5g csirke alaplé1 kcal
-
5.7g főzőtejszín7 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Répapüré
-
9.1g sárgarépa3 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
28.4g zöldség alaplé2 kcal
Lassan párolt, karamellizált paszternák
-
7.4g pasztinák5 kcal
-
0.2g méz1 kcal
-
0.1g repceolaj1 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Almás-sertéshúsos "töltelék"
-
14.2g darált sertéshús26 kcal
-
1.4g aszalt sárgabarack3 kcal
-
11.4g alma5 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
0.8g salottahagyma1 kcal
Összesen
80
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4278.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1126 mg
-
Nátrium 2530 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.6 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 782.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1575 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12533 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
1405
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.9 g
Zsír
-
Összesen 148.4 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8556.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 2253 mg
-
Nátrium 5061 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.2 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1564.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3151 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 774 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 25067 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1082 micro
Összesen
2808
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 282 micro
-
β-karotin 713 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Csirke
Tárkonyos szósz
-
200 ml főzőtejszín
-
1 ek tárkony
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
Répapüré
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 szál kakukkfű
-
1 l zöldség alaplé
Lassan párolt, karamellizált paszternák
Almás-sertéshúsos "töltelék"
-
500 g darált sertéshús
-
1 ek tárkony
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
1 db salottahagyma
Elkészítés
Csirke
- A csirkemellet süssük meg, az ajánlásban lévő recept alapján.
Tárkonyos szósz
- Forraljuk vissza az alaplevet ⅔-ára, csökkentsük a hőfokot a legalacsonyabbra és adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a tárkonyt. Lassan főzzük kb. 1 percig vigyázva, mert kicsapódik ha forraljuk. Bontsuk ki a paszternákot és kevés olajon, forró serpenyőben a vágott felével lefelé kezdjük el pirítani.
- Sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk, amíg szép aranybarna színe nem lesz, kb. 5 percig. Bontsuk ki a sertéstölteléket, vágjunk két 5 cm vastag korongot. Fordítsuk meg a paszternákot, adjuk hozzá a mézet és tegyük mellé a sertéskorongokat. A korongoknak nem kell több, mint pár másodperc mindkét oldalának.
- Vegyük le a két csirkemellet a csontról, finom óvatos egyenletes vágásokkal a mellcsont mentén. A tálalás az igényünktől függ. (Én először elhelyeztem a répapürét, majd a paszternákot, a korongot, majd a csirkemellet és végül a szószt.)
Répapüré
- A répapüréhez pucoljuk meg és vágjuk 3 mm-es csíkokra a répát. Egy lábasban fonnyasszuk meg a hagymát. Ne pirítsuk! Adjuk hozzá a répát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, majd sózzuk és öntsük fel az alaplével. Nagyon alacsony hőfokon főzzük puhulásig.
- Szűrőkanállal emeljük ki a répaszeleteket, és egy turmixban a főzőlevet és a hideg vajat apránként hozzáadva pürésítsük. Nem kell az összes levet hozzáadni, ha kellőképpen bársonyos a pürénk, akkor el is készült.
Lassan párolt, karamellizált paszternák
- Pucoljuk meg, majd vágjuk hosszában ketté a paszternákot. Vákuumcsomagoljuk be és 65 °C-on főzzük 1,5 órán át. Hagyjuk a csomagolásban a karamellizálásáig. Ha nincs vákuumcsomagolónk, süssük a sütőben 140 °C-on 1 órán át.
Almás-sertéshúsos "töltelék"
- Keverjünk össze minden hozzávalót, fóliával fedjük le és tegyük a hűtőbe 1 órán át. Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra. Fektessünk az asztalra két nagy téglalap alakú frissentartó fóliadarabot. Picit olajozzuk be a felületét. A húsmixből a kezünkkel formázzunk hosszabb, kolbászra hasonlító formát a fóliára, majd szorosan csavarjuk bele.
- A fólia két végét megragadva az asztalon hengergessük, amíg feszes nem lesz. Kb. 20 x 8 cm-es "rudat" kell kapjunk. Csavarjuk bele alufóliába is és süssük kb. 35 percig vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 65 °C-ot. Hagyjuk kihűlni. Ha most kibontjuk, az összes értékes szaft elfolyik és megéghet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 812
- Feltöltés dátuma: 2022. április 07.
Ajánló
A csirke elkészítéséhez itt a recept: https://www.nosalty.hu/recept/a-tokeletes-sult-csirkemell
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sodrofa
33 recept