Tőkehal egytál zöldfűszerekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tőkehalhoz
-
150g tőkehalfilé123 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
150g hal alaplé11 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
A tálaláshoz
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tőkehalhoz
-
600g tőkehalfilé492 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
600g hal alaplé42 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1662
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tőkehalhoz
-
25.4g tőkehalfilé21 kcal
-
21.2g burgonya12 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
8.5g póréhagyma2 kcal
-
25.4g hal alaplé2 kcal
-
8.5g főzőtejszín11 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
69
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1374.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 299.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 563 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 802 micro
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 128.5 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5496.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 1811 mg
-
Nátrium 2555 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1197.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 884 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 264 micro
-
K vitamin: 432 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 672 mg
-
Retinol - A vitamin: 696 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2252 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3208 micro
Összesen
1662
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
A tőkehalhoz
-
50 dkg burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db póréhagyma
-
6 dl hal alaplé
-
200 ml főzőtejszín
-
5 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
1 ek mustár
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
kapor ízlés szerint
A tálaláshoz
-
1 ek tejföl
Elkészítés
A tőkehalhoz
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd kockázzuk fel. A póréhagymát mossuk meg, majd a zöld részét távolítsuk el, és a fehér részt karikázzuk fel. A burgonyát hámozás után vágjuk kisebb kockákra.
- A vajat olvasszuk fel egy lábasban, és várjunk, amíg kissé felhevül, majd rakjuk bele a vöröshagymát, és kevergessük, míg üvegessé nem válik. Ezután adjuk hozzá a póréhagymát és a burgonyát is, majd pirítsuk meg őket.
- Ízesítsük a citrom héjával, és a fél citrom levével, mustárral, szerecsendióval, kevés rozmaringgal, sóval és borssal. Öntsünk rá 100 ml tejszínt, és adjuk hozzá a halalaplevet is, hagyjuk felforrni, és további 20 percig főzzük. Időnként kevergessük meg. (Tipp: Aki nem akar halalaplevet készíteni, vagy kevésbé intenzív halízt akar elérni, az helyettesítheti pl. ugyanannyi vegetás vízzel.)
- Eközben a tőkehalfilét mossuk meg, és szárítsuk meg, majd kockázzuk fel. Csorgassunk rá citromlevet, és adjunk hozzá sót és borsot. Majd adjunk hozzá a zöldséges keverékhez egy kevés (friss vagy szárított) apróra vágott kaprot, és további 10 percen át főzzük.
- A maradék tejszínt habarjuk össze a tojássárgájával, ezt adjuk hozzá a halfilés keverékhez, és 1 perc alatt forraljuk össze. Szórjuk bele a felaprított petrezselyemzöldet is, keverjük el, és kész is az ételünk.
- Tálaláskor szórjuk meg a friss metélőhagymával, és locsoljunk rá kevés tejfölt. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15246
- Feltöltés dátuma: 2010. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem nagyon találtam itt kifejezetten tőkehalból készült ételt, ezért kicsit kutatgattam, és nemrég rábukkantam erre a remek, kiadós egytálételre. Mivel elég egyszerű elkészíteni, mégis ízletes fogás, nagyszerű lehetőséget nyújt, hogy végre elszakadjunk a megszokott sült haltól, és kipróbáljunk valami újat. Nagy előnye, hogy évszakhoz nem kötött, tehát bármikor el tudjuk készíteni. Ha nem kapunk tőkehalat, helyette elkészíthetjük másféle tengeri halfilével is.