r
Nosalty Logó

Tojássalátával töltött kelt rolók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Tojássalátával töltött kelt rolók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tojássalátához

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tojássalátához

Összesen 3907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tojássalátához

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8357 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    5444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2868 micro
Összesen 3907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tojássalátához

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk vagy hagyományosan, vagy a kenyérsütő gépben dagasztva.
  2. Közben előkészítjük a habroló formákat. Általában a habroló formát nem kell különösebben előkészíteni,de most kelt tésztáról van szó, ezért biztos, ami biztos, bekentem őket zsiradékkal (én zsírral, de lehet vajjal vagy margarinnal). Technikája: a széles oldalára állítjuk, a keskenyet meg tudjuk tartani egyik ujjunkkal, másik kezünk egyik másik ujjával pedig kenünk. Maradhatnak is így felhasználásig.
  3. Mikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk a tésztákat kb. 3 mm vastagra, és vágunk egy kb. 4 mm-es csíkot, amit a lekent habroló csőre tekerünk, pont úgy, mint a leveles tésztát szoktuk.
  4. A felcsavart tésztacsíkokat sütőpapíros tepsire tesszük pihenni 20 percre. Addig a sütőt szépen bemelegítjük 180 fokra. Lekenjük a rolókat felvert tojással, és mehetnek is süldögélni kb. 10 percre, míg piros lesz a tetejük.
  5. Kivéve a tepsit a sütőből kb. 5-6 percet pihentetjük a rolókat, mert melegen nem nagyon lehet lehúzni a tésztát a formáról. Aztán pedig óvatosan leszedjük a rolókat a formáról.
  6. Majonézből és a többi hozzávalóból salátaalapot készítünk,a főtt tojásokat is kis kockára vágva belekeverjük.
  7. A kihűlt rolókat ezzel a salátával töltjük, díszítjük salátalevéllel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4956
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojássalátával töltött kelt rolók
Németi Olga 105 recept

Egy másik blog oldalon láttam egy hasonló receptet, csak ott répaként jelent meg a tészta, még ételszínezékkel is be volt kenve. Hát én egyszerűsítettem a dolgon. Tölteni végül is bármivel lehet a rolókat.

Hozzávalók

A tésztához

A tojássalátához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...