r
Nosalty Logó

Tojással töltött fasírt krumplipürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tojással töltött fasírt krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 935 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 935 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7378.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    3088 mg
  • Nátrium
    2410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    587 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    2217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2316 micro
Összesen 3733 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fasírtot a szokásos módon elkészítjük.A megpucolt főtt tojásokat beburkoljuk a fasírt alappal, és süni formát alakítunk ki belőle. Egész borsok lesznek a szemeik és az orruk.:)
  2. A száraz spagettit eldaraboljuk, és beleszurkáljuk a fasírtba (ezek lesznek a süni tüskéi).
  3. Kiolajozott tepsibe tesszük őket, és pirulásig sütjük.
  4. A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  5. A medvehagymát (fagyasztóból) felaprítjuk, a tejföllel együtt a krumplihoz keverjük, és jól összedolgozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11580
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojással töltött fasírt krumplipürével
Salamon Csilla 1203 recept

Receptgyűjtés Klub oldalon akadtam erre a receptre, amit Bérciné Ili töltött fel.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...