r
Nosalty Logó

Tojásos-libamájkrémes raguval töltött zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Tojásos-libamájkrémes raguval töltött zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    4427 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4982.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    2596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2609 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    613 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    8854 micro
  • β-crypt
    1853 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1798 micro
Összesen 1976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat előfőzzük, a tojást félkeményre főzzük.
  2. A paprikákat megskalpoljuk, a csumát eltávolítjuk. A két legnagyobb gomba törzsét kitörjük, a törzseket és a harmadik gombát aprítjuk, egy keverőtálba tesszük. A paradicsomot szintén lefejezzük, a belsejét kivájjuk, a kalapot és a belsejét aprítjuk. A hagymát és a chilit karikára vágjuk, a fokhagymát, petrezselymet aprítjuk. A tojást és egy szelet bacont kis kockára vágjuk. Mind megy a keverőtálba. Hozzáadjuk a libamájkrémet. Fűszerezzük, jól összekeverjük.
  3. A krumplikat félbevágjuk. A zöldségeket megtöltjük a raguval, mindegyiket betekerjük a baconszalonnával. Betesszük egy nagy serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat. Rakunk rá rozmaring és kakukkfűszálakat, letakarjuk egy alumíniumfóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  4. 15 perc után levesszük a fóliát, és tovább sütjük.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. 15 perc elteltével a zöldségekre szórjuk a sajtot. Várunk 10 percet, és átkapcsolunk grill fokozatra, s bő 10 percig, 200 C fokon még pirítjuk.
  7. Tálaláskor a felét egy tányérra szedjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 268
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Mert nem csak Márton-napkor lehet libás ételt enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...