r
Nosalty Logó

Tócsniba göngyölt lecsós pörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tócsniba göngyölt lecsós pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pörkölthöz

A tócsnihoz

Összesen 1194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pörkölthöz

A tócsnihoz

Összesen 4773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pörkölthöz

A tócsnihoz

Összesen 124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    666.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 1194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.3 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5829.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    3517 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2666.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    4119 micro
  • β-crypt
    1079 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1209 micro
Összesen 4773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tócsnihoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A húst felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. A hagymát szokásosan zsíron üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a húst.
  2. Ha már levet eresztett a hús, hozzáadjuk a fokhagymát (kipaszírozva), sózzuk, és kb. 30 percet kis lángon főzzük nem letakarva, az elfőtt vizet folyamatosan pótoljuk.
  3. A 30 perc közben a kígyóuborkát, a gombát, a paradicsomot, a lilahagymát és a kápiai paprikát nagyobb darabokra vágjuk, de nem kell túlaprítani!
  4. A 30 perc után borsozzuk, paprikázzuk a húst, mint a pörköltet. 10 perc után sózzuk még ha kell, ekkor már lehet ellenőrizni. Ha már majdnem kész a hús, akkor jó!
  5. Ekkor hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és 15 percig összefőzzük. A zöldségek direkt maradjanak kissé ropogósak, nem kell agyonfőzni. Ezek majd levet is eresztenek, így lesz szaftja bőven! Ha kell, még sózzuk, borsozzuk.
  6. Ha ügyesek vagyunk közben, de akár ha kész a lecsós pörkölt, utána is csinálhatjuk a tócsnit.
  7. Lereszeljük a krumplit, beleütjük a tojást, fűszerezzük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy legyen némi tartása a dolognak, ez kb. 4 evőkanál.
  8. Bő olajban palacsintaméretű, nem túl vastag tócsnikat sütünk ki, majd ha készek, két tányér közé zárjuk őket, hogy megpuhuljanak!
  9. Tálaláskor először egy tócsnit teszünk a tányérra, rámerünk az egyik felére két jó merőkanál lecsós pörköltet, majd a tócsni másik felét ráhajtjuk.
  10. A tetejét tejföllel öntözzük, paradicsommal, póréhagymával ízlés szerint díszítjük! Köretet nem ígénylő, csodálatos egytálétel!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14563
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még 5-6 éve ettem valami hasonlót egy étteremben, mindig is reprodukálni akartam, míg a napokban rá nem vettem magam, hogy elkészítsem. Nem akarok beképzelt lenni, de sikerült felülmúlni az éttermi kosztot, ők nem adtak hozzá ilyen sok zöldséget. Írtózatosan laktató étel!

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tócsnihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...