r
Nosalty Logó

Tiroli pásztor saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Tiroli pásztor saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

saláta

marinád

Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

saláta

marinád

Összesen 1519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

saláta

marinád

Összesen 123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6059.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1924 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    3287 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

saláta

marinád

Elkészítés

saláta

  1. Vékony csíkokra vágjuk a káposztát és a kaliforniai paprikát, hozzáadjuk karikára szelt hagymát, majd egy tálba téve kissé megsózva állni hagyjuk, ezután kicsit kinyomjuk a levét.
  2. Közben csíkokra vágjuk a sajtot és a sonkát, a fokhagymát lereszeljük, majd a káposztával összeforgatjuk, ízesítjük köménnyel, borssal.
  3. A marinádhoz elkeverjük az ecetet az olajjal, cukorral, sóval, borssal és kb 1,5 dl vízzel, majd beleforgatjuk a salátát, szükség szerint után ízesítjük.
  4. Megszórjuk vágott snidlinggel, és hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6583
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiroli pásztor saláta
Katharosz 499 recept

Régóta szemezgettem ezzel a salátával egy nagyon régi újságomban (Mester Kukta). Érdemes volt kipróbálnom, mivel akár egy könnyű vacsorának is kiváló választás lehet.

Hozzávalók

saláta

marinád

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...