r
Nosalty Logó

Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4445.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 3198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előre megsütünk egy sima 6 tojásos piskótát, amit megfelezve, alja és a teteje lesz a sütinknek.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel, csomómenetesre keverjük és felrakjuk főzni.
  3. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kézi mixerrel felverjük, félretesszük és készítünk 10-15 dkg cukorrból és annyi vízzből, hogy épp ne lepje el, cukorszirupot, úgy, hogy felfőzzük gyöngyözésig.
  5. Majd fogjuk a már felvert tojásfehérjehabot, és újból a mixerrel folyamatos keverés közben, lassan hozzáfolyatjuk a cukorsziorupot.
  6. Mivel még forró a szirup, növekedni fog a térfogata. Aztán a cukros fehérjét óvatosan hozzákeverjük a sárgájás pudinghoz. Közben elkészítjük a kávét és beleöntjük az Amarettót. A babapiskótákat belemártogatjuk, félretesszük, és a maradék likőrös-kávét a krémhez keverjük.
  7. Az előre megsütött piskóta egyik felét egy tepsibe fektetjük, meglocsoljuk egy kis Amarettóval (az íze kedvéért), rásimítjuk a krém egyharmadát és a beáztatott babapiskótával hosszában megrakjuk, hogy majd ha szeleteljük, szépen mutasson benne.
  8. Ezt beborítjuk a krém második harmadával, majd befedjük a piskótánk másik felével, és a tetejére kenem a maradék krémet kenjük. Megszórjuk átszitált kakaóval, és szeletelésig hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16604
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 15.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti az édeset, kivétel a gyerekek, mert alkoholt tartalmaz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családi költségvetés nem mindíg engedi meg a méregdrága mascarpone megvásárlását. A lényeg: Amaretto! Bár ez sem egy olcsó mulatság, de csak egyszer kell megvenni és akár egy, vagy több évig is elég. A tiramisut rummal készíteni merényletnek tartom, az Amarettó likőr adja meg az eredeti ízét! Sütést nem igényel, csak a piskóta alap, de kész piskótatésztával is  össze lehet állítani, csak az nem olyan mint a házi.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...