Tiramisus piskóta - Hamis tiramisu 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
süti sütés nélkül
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
28g tojás35 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
63g tej35 kcal
-
13g feketekávé1 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
25g babapiskóta94 kcal
-
6 kcal
Összesen
400
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
-
46 kcal
Összesen
3198
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
18.8g tojás24 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
12.5g tojás16 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
28.4g tej16 kcal
-
5.7g feketekávé1 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
11.4g babapiskóta43 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
183
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
400
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.7 g
Zsír
-
Összesen 67.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4445.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 1061 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1570 mg
-
Nátrium 1260 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 515.3 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 500.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 775 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 1452 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2486 micro
Összesen
3198
kcal
- 10% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek porcukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
4 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
2 ek cukor
-
5 dl tej
-
1 dl feketekávé
-
1 dl amarettó
-
20 dkg babapiskóta
Elkészítés
A piskótához
- Előre megsütünk egy sima 6 tojásos piskótát, amit megfelezve, alja és a teteje lesz a sütinknek.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel, csomómenetesre keverjük és felrakjuk főzni.
- Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kézi mixerrel felverjük, félretesszük és készítünk 10-15 dkg cukorrból és annyi vízzből, hogy épp ne lepje el, cukorszirupot, úgy, hogy felfőzzük gyöngyözésig.
- Majd fogjuk a már felvert tojásfehérjehabot, és újból a mixerrel folyamatos keverés közben, lassan hozzáfolyatjuk a cukorsziorupot.
- Mivel még forró a szirup, növekedni fog a térfogata. Aztán a cukros fehérjét óvatosan hozzákeverjük a sárgájás pudinghoz. Közben elkészítjük a kávét és beleöntjük az Amarettót. A babapiskótákat belemártogatjuk, félretesszük, és a maradék likőrös-kávét a krémhez keverjük.
- Az előre megsütött piskóta egyik felét egy tepsibe fektetjük, meglocsoljuk egy kis Amarettóval (az íze kedvéért), rásimítjuk a krém egyharmadát és a beáztatott babapiskótával hosszában megrakjuk, hogy majd ha szeleteljük, szépen mutasson benne.
- Ezt beborítjuk a krém második harmadával, majd befedjük a piskótánk másik felével, és a tetejére kenem a maradék krémet kenjük. Megszórjuk átszitált kakaóval, és szeletelésig hűtőbe rakjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16607
- Feltöltés dátuma: 2010. december 15.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti az édeset, kivétel a gyerekek, mert alkoholt tartalmaz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A családi költségvetés nem mindíg engedi meg a méregdrága mascarpone megvásárlását. A lényeg: Amaretto! Bár ez sem egy olcsó mulatság, de csak egyszer kell megvenni és akár egy, vagy több évig is elég. A tiramisut rummal készíteni merényletnek tartom, az Amarettó likőr adja meg az eredeti ízét! Sütést nem igényel, csak a piskóta alap, de kész piskótatésztával is össze lehet állítani, csak az nem olyan mint a házi.