Tiramisu házi piskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
54g cukor209 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
20g víz0 kcal
-
54g finomliszt197 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A krémhez
-
100g mascarpone404 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
6g porcukor22 kcal
-
2g brandy5 kcal
-
40g feketekávé4 kcal
-
5 kcal
Összesen
1132
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
270g cukor1045 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
10g brandy23 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
23 kcal
Összesen
5652
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
A piskótához
-
11.6g tojás15 kcal
-
14.2g cukor55 kcal
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
5.3g víz0 kcal
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
26.3g mascarpone106 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0.5g brandy1 kcal
-
10.5g feketekávé1 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
298
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1082.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 119 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
1132
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 109.2 g
Zsír
-
Összesen 341.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5412.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1139 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 2257 mg
-
Nátrium 1471 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 529.9 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 595 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 293 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 1039 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1759 micro
Összesen
5652
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
27 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
27 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet szódabikarbóna
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
3 db tojás
-
4 ek porcukor
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
- A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
- Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
- Mikor kész, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú mélyebb tálba vagy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk feketekávéval.
- A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. A 3 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a cherry brandyvel. Apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük. Miután kemény habbá vertük a tojás habját, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.
- A felét rákenjük a tésztára.
- A másik fél piskótát is meglocsoljuk kávéval.
- A maradék krémmel díszítjük a tésztánk tetejét. Kakaóport szitálunk rá. Hűtőbe tesszük összeérni. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 40
- 7 napos nézettség: 110
- Össznézettség: 37700
- Feltöltés dátuma: 2012. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Finom ízvilág, az biztos!! Mindenkinek ajánlom! Én úgy szoktam megoldani az összeállítását, hogy a fél piskótát miután egy tepsibe tettem, és ugye nem elég széles a tésztám, mint amekkora a tepsi mérete, vágtam egy tepsi hosszúságú kartonlapot, befedtem alufóliával, és szorosan a piskóta mellé helyeztem.