r
Nosalty Logó

Tiramisu amarettóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Tiramisu amarettóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kávé piskótához

A mascarpone krémhez

Az amarettós-kávés sziruphoz

A tetejére

Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kávé piskótához

A mascarpone krémhez

Az amarettós-kávés sziruphoz

A tetejére

Összesen 5212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kávé piskótához

A mascarpone krémhez

Az amarettós-kávés sziruphoz

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2382 micro
Összesen 5212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A kávé piskótához

A mascarpone krémhez

Az amarettós-kávés sziruphoz

A tetejére

Elkészítés

A kávé piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét félig felverjük, majd fokozatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
  2. Ha a fehérjét a cukorral kemény habbá vertük, akkor folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgáját is, és összedolgozzuk.
  3. A tojáshoz keverjük a kávét.
  4. A lisztet a keverékhez szitáljuk, és fakanállal, óvatosan eldolgozzuk.
  5. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, eloszlatjuk benne a tészta felét, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha elkészült az egyik lap, után a tészta másik felét is ugyanígy elkészítjük, majd hagyjuk őket kihűlni.

A mascarpone krémhez

  1. A cukorból és a vízből szirupot főzünk. Nagyjából 115 fokra hevítjük, hogy minden cukorkristály elolvadjon benne.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a még meleg cukorszirupot.
  3. A cukorsziruppal fehéredésig keverjük a tojást, addig amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ez kb. 10 perc folyamatos keverés jelent.
  4. A mascarponét kissé felverjük, majd fakanállal folyamatosan hozzákeverjük a tojásos keveréket.
  5. A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd a mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk. A megolvadt zselatinhoz hozzákeverünk két evőkanállal a krémből, jól eldolgozzuk, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan elkeverjük.
  6. A tejszínhabot keményre verjük, majd ezzel lazítjuk a tojásos-mascarponés-zselatinos masszát.

Az amarettós-kávés sziruphoz

  1. A forró kávéhoz hozzákeverjük a cukrot, és feloldjuk benne.
  2. Hozzáöntjük a kávéhoz az amarettót.

A tetejére

  1. Az egyik tésztalapot meglocsoljuk a kávés szirup felével. Érdemes kenőecsettel felvinni, így sokkal egyenletesebben tudjuk eloszlatni.
  2. A kávés tésztalapon elsimítjuk a krém felét.
  3. A krémre rátesszük a másik tésztalapot, majd meglocsoljuk a maradék sziruppal, és utána a maradék krémet is rákenjük.
  4. Hűtőben egy éjszakát (de legalább 3-4 órát) pihentetjük.
  5. Tálalásnál cukrozatlan kakaóporral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 49550
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy olyan tiramisu recept, amely házi piskótából készül és a forró cukorszirup miatt a szalmonellától sem kell félni!

Hozzávalók

A kávé piskótához

A mascarpone krémhez

Az amarettós-kávés sziruphoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...