Tiramisu amarettóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kávé piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
4g feketekávé0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
A mascarpone krémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
6g víz0 kcal
-
9g tojássárgája29 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
33g mascarpone135 kcal
Az amarettós-kávés sziruphoz
-
16g feketekávé1 kcal
-
8g cukor30 kcal
-
0g amarettó0 kcal
A tetejére
-
13 kcal
Összesen
580
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kávé piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
32g feketekávé3 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A mascarpone krémhez
-
450g habtejszín1314 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
50g víz0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
300g mascarpone1212 kcal
Az amarettós-kávés sziruphoz
-
140g feketekávé13 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
0g amarettó0 kcal
A tetejére
-
114 kcal
Összesen
5212
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
A kávé piskótához
-
17.1g tojás22 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
1.7g feketekávé0 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
A mascarpone krémhez
-
23.3g habtejszín68 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
15.6g mascarpone63 kcal
Az amarettós-kávés sziruphoz
-
7.3g feketekávé1 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0g amarettó0 kcal
A tetejére
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
Összesen
270
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 87.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
580
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 319.6 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3744.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 671 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 491 mg
-
Foszfor 1703 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.5 g
-
Cukor 355 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 786.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2025 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 516 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 1611 mg
-
Retinol - A vitamin: 1994 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2382 micro
Összesen
5212
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
270
kcal
Hozzávalók
A kávé piskótához
-
6 db tojás
-
150 g cukor
-
150 g finomliszt
A mascarpone krémhez
-
450 ml habtejszín
-
120 g cukor
-
50 ml víz
-
4 db tojássárgája
-
3 db lapzselatin
-
300 g mascarpone
Az amarettós-kávés sziruphoz
A tetejére
-
50 g cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A kávé piskótához
- Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét félig felverjük, majd fokozatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
- Ha a fehérjét a cukorral kemény habbá vertük, akkor folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgáját is, és összedolgozzuk.
- A tojáshoz keverjük a kávét.
- A lisztet a keverékhez szitáljuk, és fakanállal, óvatosan eldolgozzuk.
- Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, eloszlatjuk benne a tészta felét, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha elkészült az egyik lap, után a tészta másik felét is ugyanígy elkészítjük, majd hagyjuk őket kihűlni.
A mascarpone krémhez
- A cukorból és a vízből szirupot főzünk. Nagyjából 115 fokra hevítjük, hogy minden cukorkristály elolvadjon benne.
- A tojássárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a még meleg cukorszirupot.
- A cukorsziruppal fehéredésig keverjük a tojást, addig amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ez kb. 10 perc folyamatos keverés jelent.
- A mascarponét kissé felverjük, majd fakanállal folyamatosan hozzákeverjük a tojásos keveréket.
- A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd a mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk. A megolvadt zselatinhoz hozzákeverünk két evőkanállal a krémből, jól eldolgozzuk, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan elkeverjük.
- A tejszínhabot keményre verjük, majd ezzel lazítjuk a tojásos-mascarponés-zselatinos masszát.
Az amarettós-kávés sziruphoz
- A forró kávéhoz hozzákeverjük a cukrot, és feloldjuk benne.
- Hozzáöntjük a kávéhoz az amarettót.
A tetejére
- Az egyik tésztalapot meglocsoljuk a kávés szirup felével. Érdemes kenőecsettel felvinni, így sokkal egyenletesebben tudjuk eloszlatni.
- A kávés tésztalapon elsimítjuk a krém felét.
- A krémre rátesszük a másik tésztalapot, majd meglocsoljuk a maradék sziruppal, és utána a maradék krémet is rákenjük.
- Hűtőben egy éjszakát (de legalább 3-4 órát) pihentetjük.
- Tálalásnál cukrozatlan kakaóporral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 343
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 49550
- Feltöltés dátuma: 2013. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Egy olyan tiramisu recept, amely házi piskótából készül és a forró cukorszirup miatt a szalmonellától sem kell félni!