r
Nosalty Logó

Thai currys csirkeragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Thai currys csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
wok
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1271 micro
  • β-karotin
    10626 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3248 micro
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3112.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3827 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    950 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    539 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5085 micro
  • β-karotin
    42504 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12992 micro
Összesen 1612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsit lefújunk olajspray-vel, vagy kevés olajjal lekenjük, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük az édesburgonyát.
  2. A raguhoz a kaliforniai paprikát és a sárgarépát, a húst felcsíkozzuk. A húst sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Az újhagymát és a zöldpaprikát felkarikázzuk.
  3. Egy nagyobb wokban kevés olajat hevítünk, és a húst megpirítjuk. Ezután a húst kiszedjük a wokból és félretesszük. A wokba ismét néhány csepp olajat öntünk, majd beletesszük a lereszelt fokhagymát és gyömbért, és 1-2 percig pirítjuk őket. Ezután hozzáadjuk a currypasztát és a kókusztejet, valamint kb. 1 dl vizet, és néhány percig forraljuk. Ha nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá kevés vizet. Ezután a szószhoz adjuk a vékonyra felcsíkozott sárgarépát, és a wokot lefedve kb. 5 percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a félretett húst, a kaliforniai paprikát, az újhagymát és a zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a zöldborsót és végül a spenótot is. Ezután már kb. csak 1 percig főzzük a ragut, a lényeg, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak, ne főzzük őket puhára.
  5. A currys ragura kevés limelét facsarunk, és a sült édesburgonyával és friss spenótlevelekkel tálaljuk. Tésztával vagy rizzsel is finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10103
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csempésszetek egy kis izgalmat és melegséget a konyhába ezzel a pikáns thai kókusztejszínes, currys raguval. Csirkemell helyett sovány sertéshússal, pulykamellel vagy hús nélkül is elkészíthetitek, a lényeg, hogy curry, kókusztej és sok-sok színes zöldség legyen benne!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...