r
Nosalty Logó

Tésztasaláta joghurtos dresszinggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tésztasaláta joghurtos dresszinggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2566 micro
  • β-karotin
    6400 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2188 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2566 micro
  • β-karotin
    6400 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2188 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    583 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    497 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 750 ml vizet kevés sóval felfőzünk. Beleszórjuk a tésztát, és 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, a levét felfogjuk. A tésztát hűlni hagyjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a zellert vékony szeletekre, a paradicsomokat kettévágjuk. Az uborkát szeletekre vágjuk.
  3. A joghurtot elkeverjük a kaporral, uborkalével és kb. 4 ek vízzel, amelyben a tészta főtt. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tésztát elkeverjük a sárgarépával, zellerrel, uborkával, paradicsommal és a joghurtos öntettel. Kb. 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6660
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós víz helyett főzzük a tésztát leveskockából készült levesbe. A dresszinget ízesíthetjük kapor helyett más friss zöldfűszerekkel, és kevés fokhagymával is. Tálalás előtt a salátát jól átkavarjuk, ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés uborkalét, vagy a tészta főzővizéből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk