r
Nosalty Logó

Tésztasaláta joghurtos dresszinggel

Glaser
Tésztasaláta joghurtos dresszinggel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

340
Kalória
13.3g
Fehérje
62.3g
Szénhidrát
4.6g
Zsír
343.7g
Víz
13g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2566 micro
  • β-karotin
    6400 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2188 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2566 micro
  • β-karotin
    6400 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2188 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    583 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    497 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. 750 ml vizet kevés sóval felfőzünk. Beleszórjuk a tésztát, és 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, a levét felfogjuk. A tésztát hűlni hagyjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a zellert vékony szeletekre, a paradicsomokat kettévágjuk. Az uborkát szeletekre vágjuk.
  3. A joghurtot elkeverjük a kaporral, uborkalével és kb. 4 ek vízzel, amelyben a tészta főtt. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tésztát elkeverjük a sárgarépával, zellerrel, uborkával, paradicsommal és a joghurtos öntettel. Kb. 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Sós víz helyett főzzük a tésztát leveskockából készült levesbe. A dresszinget ízesíthetjük kapor helyett más friss zöldfűszerekkel, és kevés fokhagymával is. Tálalás előtt a salátát jól átkavarjuk, ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés uborkalét, vagy a tészta főzővizéből.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...