r
Nosalty Logó

Tésztasaláta joghurtos dresszinggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tésztasaláta joghurtos dresszinggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2566 micro
  • β-karotin
    6400 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2188 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2566 micro
  • β-karotin
    6400 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2188 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    583 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    497 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 750 ml vizet kevés sóval felfőzünk. Beleszórjuk a tésztát, és 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, a levét felfogjuk. A tésztát hűlni hagyjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a zellert vékony szeletekre, a paradicsomokat kettévágjuk. Az uborkát szeletekre vágjuk.
  3. A joghurtot elkeverjük a kaporral, uborkalével és kb. 4 ek vízzel, amelyben a tészta főtt. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tésztát elkeverjük a sárgarépával, zellerrel, uborkával, paradicsommal és a joghurtos öntettel. Kb. 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6661
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós víz helyett főzzük a tésztát leveskockából készült levesbe. A dresszinget ízesíthetjük kapor helyett más friss zöldfűszerekkel, és kevés fokhagymával is. Tálalás előtt a salátát jól átkavarjuk, ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés uborkalét, vagy a tészta főzővizéből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...