r
Nosalty Logó

Tésztafánk paradicsomszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tésztafánk paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Összesen 1556 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13423 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5013.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 1556 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3347 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Elkészítés

tésztafánkhoz

  1. Az 5 dkg száraztésztát bő, sós vízben megfőzzük.
  2. A kimért lisztet egy nagyobb tálba tesszük. Összekeverjük a sóval, a tojások sárgájával, a tejjel, az olajjal. (Én az olajat és a tejet először kimérem egy pohárkába, és úgy öntöm a liszthez, reszelt sajttal.) Ezután következik a hideg vízzel leöblített kifőtt tészta.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Először két-három kanálnyi habbal jól fellazítjuk a masszát, majd ezután óvatosan beleforgatjuk a többit.
  4. A habos masszából egy evőkanál segítségével kis halmokat szaggatunk bő, forró olajba. A fánkok mindkét oldalát ropogós, aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük.

paradicsomszószhoz

  1. Az olajon fehéredésig sütjük a lisztet. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot. Elkeverjük. Ezután felengedjük vízzel. Sóval, cukorral, zellerrel ízesítjük, majd sűrűre főzzük.

tetejére

  1. A meleg fánkokat tányérra tesszük, meghintjük bőven reszelt sajttal, és mellé merjük a paradicsomszószt. Így kínáljuk!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 935
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 06.

Ajánló

Nagyon ízletes csak reszelt sajttal, de ketchuppal megöntözve is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztafánk paradicsomszósszal
Lizinka_ 602 recept

Ez egy különleges olasz étel, amelynek receptjét testvérem hozta haza egy nápolyi útja alkalmával. Akárhányszor készítem, mindig pillanatok alatt elfogy! Próbáljátok ki, érdemes!

Hozzávalók

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...