r
Nosalty Logó

Tésztafánk paradicsomszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Tésztafánk paradicsomszósszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

517
Kalória
27.2g
Fehérje
57.4g
Szénhidrátok
19.6g
Zsír
244.3g
Víz
147.2g
Koleszterin
3.5g
Rost
10.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Összesen 1556 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13423 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5013.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    732.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 1556 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3347 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

tésztafánkhoz

  1. Az 5 dkg száraztésztát bő, sós vízben megfőzzük.
  2. A kimért lisztet egy nagyobb tálba tesszük. Összekeverjük a sóval, a tojások sárgájával, a tejjel, az olajjal. (Én az olajat és a tejet először kimérem egy pohárkába, és úgy öntöm a liszthez, reszelt sajttal.) Ezután következik a hideg vízzel leöblített kifőtt tészta.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Először két-három kanálnyi habbal jól fellazítjuk a masszát, majd ezután óvatosan beleforgatjuk a többit.
  4. A habos masszából egy evőkanál segítségével kis halmokat szaggatunk bő, forró olajba. A fánkok mindkét oldalát ropogós, aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük.

paradicsomszószhoz

  1. Az olajon fehéredésig sütjük a lisztet. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot. Elkeverjük. Ezután felengedjük vízzel. Sóval, cukorral, zellerrel ízesítjük, majd sűrűre főzzük.

tetejére

  1. A meleg fánkokat tányérra tesszük, meghintjük bőven reszelt sajttal, és mellé merjük a paradicsomszószt. Így kínáljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ez egy különleges olasz étel, amelynek receptjét testvérem hozta haza egy nápolyi útja alkalmával. Akárhányszor készítem, mindig pillanatok alatt elfogy! Próbáljátok ki, érdemes!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!