r
Nosalty Logó

Tésztában sült kolbászok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Tésztában sült kolbászok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 2955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7223.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    4996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 2955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat nagyobb tálba ütjük és habverővel alaposan felverjük. Hozzáöntjük a tejet, és simára dolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzádobjuk a sót, és belekanalazzuk a mustárt, majd csomómentesre keverjük és félretesszük.
  2. Közben egy kisebb tepsibe öntsük bele az olajat (annyit, amennyi pont ellepi az alját), és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
  3. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, majd rádobjuk a kolbászokat, és körbepirítjuk őket.
  4. Vegyük ki az olajos tepsit a sütőből, óvatosan tegyük bele a zsályaleveleket (fröcskölni és sercegni fog!), majd pár másodperc múlva tegyük bele a kolbászokat, és öntsük rá az előzőleg elkészített tésztát, és tegyük vissza a sütőbe 15-20 percre, amíg a tészta szépen feljön és megpirul. Közben, ha lehet, ne nyitogassuk a sütő ajtaját.

A mártáshoz

  1. Amíg a kolbász és a tészta sül, elkészíthetjük a mártás. Első körben tegyük a vajat abba a serpenyőbe, amiben a kolbászt pirítottuk, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és 5-6 perc alatt pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát is, és pirítsuk még 2-3 percig, hogy kicsit összeessen.
  3. Kanalazzuk rá a lisztet, majd keverjük el benne, és öntsük fel a sörrel, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az alaplevet is. Sózzuk, édesítsük kevés cukorral, és addig főzzük, amíg kellő sűrűségű nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4599
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avagy "toad in the hole", ami nem más mint yorkshire puddingban sült kolbászok. Nagyon gyorsan megvan, és extra kiadós. Igazi tartalmas hétköznapi ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...