r
Nosalty Logó

Tésztában sült kolbászok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Tésztában sült kolbászok
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

739
Kalória
23.4g
Fehérje
58.7g
Szénhidrátok
42.5g
Zsír
164.7g
Víz
233.1g
Koleszterin
2.8g
Rost
8.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 2955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7223.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    4996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    658.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 2955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat nagyobb tálba ütjük és habverővel alaposan felverjük. Hozzáöntjük a tejet, és simára dolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzádobjuk a sót, és belekanalazzuk a mustárt, majd csomómentesre keverjük és félretesszük.
  2. Közben egy kisebb tepsibe öntsük bele az olajat (annyit, amennyi pont ellepi az alját), és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
  3. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, majd rádobjuk a kolbászokat, és körbepirítjuk őket.
  4. Vegyük ki az olajos tepsit a sütőből, óvatosan tegyük bele a zsályaleveleket (fröcskölni és sercegni fog!), majd pár másodperc múlva tegyük bele a kolbászokat, és öntsük rá az előzőleg elkészített tésztát, és tegyük vissza a sütőbe 15-20 percre, amíg a tészta szépen feljön és megpirul. Közben, ha lehet, ne nyitogassuk a sütő ajtaját.

A mártáshoz

  1. Amíg a kolbász és a tészta sül, elkészíthetjük a mártás. Első körben tegyük a vajat abba a serpenyőbe, amiben a kolbászt pirítottuk, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és 5-6 perc alatt pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát is, és pirítsuk még 2-3 percig, hogy kicsit összeessen.
  3. Kanalazzuk rá a lisztet, majd keverjük el benne, és öntsük fel a sörrel, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az alaplevet is. Sózzuk, édesítsük kevés cukorral, és addig főzzük, amíg kellő sűrűségű nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Avagy "toad in the hole", ami nem más mint yorkshire puddingban sült kolbászok. Nagyon gyorsan megvan, és extra kiadós. Igazi tartalmas hétköznapi ebéd vagy vacsora.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!