Tésztában sült kolbászok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
155 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
A mártáshoz
-
11g vaj75 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
40g csiperkegomba9 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
38g barna sör16 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g nádcukor5 kcal
Összesen
739
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
200g sütnivaló kolbász618 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
A mártáshoz
-
42g vaj301 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
160g csiperkegomba34 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
150g barna sör65 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
Összesen
2955
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
11.1g tojás14 kcal
-
20.2g tej11 kcal
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
10.1g sütnivaló kolbász31 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
A mártáshoz
-
2.1g vaj15 kcal
-
5.6g salottahagyma4 kcal
-
8.1g csiperkegomba2 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
7.6g barna sör3 kcal
-
20.2g zöldség alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g nádcukor1 kcal
Összesen
148
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1805.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 1249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 164.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
739
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 169.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 932 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7223.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 686 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1182 mg
-
Nátrium 4996 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 658.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 777 mg
-
Retinol - A vitamin: 592 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1025 micro
Összesen
2955
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
400 ml tej
-
200 g finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
5 db zsálya
-
50 ml napraforgó olaj
A mártáshoz
-
3 ek vaj
-
4 közepes db salottahagyma
-
5 közepes db csiperkegomba
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1.5 dl barna sör
-
4 dl zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál nádcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat nagyobb tálba ütjük és habverővel alaposan felverjük. Hozzáöntjük a tejet, és simára dolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzádobjuk a sót, és belekanalazzuk a mustárt, majd csomómentesre keverjük és félretesszük.
- Közben egy kisebb tepsibe öntsük bele az olajat (annyit, amennyi pont ellepi az alját), és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
- Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, majd rádobjuk a kolbászokat, és körbepirítjuk őket.
- Vegyük ki az olajos tepsit a sütőből, óvatosan tegyük bele a zsályaleveleket (fröcskölni és sercegni fog!), majd pár másodperc múlva tegyük bele a kolbászokat, és öntsük rá az előzőleg elkészített tésztát, és tegyük vissza a sütőbe 15-20 percre, amíg a tészta szépen feljön és megpirul. Közben, ha lehet, ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
A mártáshoz
- Amíg a kolbász és a tészta sül, elkészíthetjük a mártás. Első körben tegyük a vajat abba a serpenyőbe, amiben a kolbászt pirítottuk, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és 5-6 perc alatt pároljuk üvegesre.
- Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát is, és pirítsuk még 2-3 percig, hogy kicsit összeessen.
- Kanalazzuk rá a lisztet, majd keverjük el benne, és öntsük fel a sörrel, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az alaplevet is. Sózzuk, édesítsük kevés cukorral, és addig főzzük, amíg kellő sűrűségű nem lesz.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4607
- Feltöltés dátuma: 2016. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Dávid
350 recept
Avagy "toad in the hole", ami nem más mint yorkshire puddingban sült kolbászok. Nagyon gyorsan megvan, és extra kiadós. Igazi tartalmas hétköznapi ebéd vagy vacsora.