r
Nosalty Logó

Tésztába bújtatott muszaka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tésztába bújtatott muszaka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Összesen 4281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 4281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a vizet és az olívaolajat, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben.

A szószhoz:

  1. Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott, köménnyel megszórt hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst.
  2. Fűszerezzük, felöntjük borral, és körülbelül 20-25 percig közepes lángon készre főzzük.

A besamelhez:

  1. Az olívaolajból és a lisztből egyszerű rántást készítünk, melyet felöntünk annyi tejjel, hogy közepesen sűrű, csomómentes mártást kapjunk.
  2. A fűszerekkel ízesítjük, és amíg forró, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot.

Rétegezés:

  1. A tésztacipót két részre osztjuk, a nagyobból akkora lapot nyújtunk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy tortaformát (lehetőleg a széleken egy kicsit lógjon le, hogy könnyebb legyen rétegezni).
  2. Alulra rakjuk a húsos szószt, ezt követi az ujjnyi szeletekre vágott padlizsánokból álló réteg, melyet sózunk, borsozunk, majd az egészet leöntjük a fűszeres besamellel.
  3. Visszahajtjuk a tészta széleit, és a kisebb tésztadarabból kerek lapot nyújtunk, hogy be tudjuk fedni a muszakánkat.
  4. Felverünk egy tojást, mellyel megkenjük a tészta tetejét, majd 180 °C-on kb. 60 percig sütjük a sütőben.
  5. Érdemes megvárni, míg egy kicsit kihűl, mert forrón kifolyik belőle a töltelék, és bár az ízek magukért fognak beszélni, a látvány nem lesz 100%-os. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1063
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudok nagy ívű történettel szolgálni. Leértékelve vettem egy csomó padlizsánt a zöldségesnél, és szabadjára engedtem a kreativitásomat. :)

Hozzávalók

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...