r
Nosalty Logó

Tésztába bújtatott muszaka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tésztába bújtatott muszaka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Összesen 4281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1071 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 4281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a vizet és az olívaolajat, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  2. Fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben.

A szószhoz:

  1. Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott, köménnyel megszórt hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst.
  2. Fűszerezzük, felöntjük borral, és körülbelül 20-25 percig közepes lángon készre főzzük.

A besamelhez:

  1. Az olívaolajból és a lisztből egyszerű rántást készítünk, melyet felöntünk annyi tejjel, hogy közepesen sűrű, csomómentes mártást kapjunk.
  2. A fűszerekkel ízesítjük, és amíg forró, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot.

Rétegezés:

  1. A tésztacipót két részre osztjuk, a nagyobból akkora lapot nyújtunk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy tortaformát (lehetőleg a széleken egy kicsit lógjon le, hogy könnyebb legyen rétegezni).
  2. Alulra rakjuk a húsos szószt, ezt követi az ujjnyi szeletekre vágott padlizsánokból álló réteg, melyet sózunk, borsozunk, majd az egészet leöntjük a fűszeres besamellel.
  3. Visszahajtjuk a tészta széleit, és a kisebb tésztadarabból kerek lapot nyújtunk, hogy be tudjuk fedni a muszakánkat.
  4. Felverünk egy tojást, mellyel megkenjük a tészta tetejét, majd 180 °C-on kb. 60 percig sütjük a sütőben.
  5. Érdemes megvárni, míg egy kicsit kihűl, mert forrón kifolyik belőle a töltelék, és bár az ízek magukért fognak beszélni, a látvány nem lesz 100%-os. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1062
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudok nagy ívű történettel szolgálni. Leértékelve vettem egy csomó padlizsánt a zöldségesnél, és szabadjára engedtem a kreativitásomat. :)

Hozzávalók

A tésztához:

A szószhoz:

A besamelhez:

Rétegezés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...