r
Nosalty Logó

Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 6247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2954 micro
Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.8 g

Zsír

  • Összesen
    328.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13595.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    586 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    4007 mg
  • Nátrium
    6597 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2231.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2180 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    564 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    1658 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1911 micro
  • Kolin:
    1803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    9203 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    12350 micro
  • Lut-zea
    17723 micro
Összesen 6247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tepsis csirkéhez

  1. A fokhagymát picire felvágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk.
  3. A húst megmossuk, felszárítjuk, vékony kis szeletekre vágjuk.
  4. Mindkét zöldet mosás, leszárítás után finomra vágjuk.
  5. Lábasban olívaolajon mindkét hagymát kevés sóval megpároljuk, fedő alatt.
  6. Beletesszük a felcsíkozott bacont, pár perc fedő alatt, pároljuk.
  7. Beletesszük a hússzeleteket és sózás, borsozás után, keverés mellet, fehéredésig keverjük, pirítjuk a húst.
  8. Beletesszük a kétféle zöldet, amit apróra vágtunk, és a tyúkhúsleveseket, kevés vizet.
  9. Kis lángon fedő alatt elkezdjük főzni, kóstoljuk meg, és ha kell utána ízesíthetjük, és kb. 35-40 percig puhára főzzük.
  10. Megfőzzük a tojásokat sós vízben, legalább 10 perc alatt, és a forraló vízben hagyjuk kihűlni, majd szépen megpucolhatjuk, és felkarikázzuk.
  11. Sós, olajos lobogó vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és tepsiben rétegezzük.
  12. Tepsibe tesszük a tésztát, a csirkemelles-bacont, ami a tésztát szépen betakarja, majd a főtt zöldborsót, a tetején mindenhová jusson.
  13. A főtt tojást szeletelve, szépen elegyengetve a tetején, majd a tészta másik felét tejföllel leöntve, az is mindenütt fedje.
  14. A mozzarellát félbe vágva, a tetején elhelyezzük (vagy reszelt trappista sajt).
  15. A sütő középső rácsán, előmelegített sütőbe téve, kb. 170 fokon, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  16. Tálaljuk a tányéron a csirkemelles, zöldborsós-tojásos tésztát díszítve paprikával, paradicsommal, petrezselyemzölddel, salátával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5480
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Jó sok sajt, esetleg tejföl.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével
Éva-Anyóca 350 recept

Egy könnyű ebédet szerettünk volna. Ennyi a történet. :-)))

Hozzávalók

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...