Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tepsis csirkéhez
-
117g csirke171 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
42g bacon164 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
167g szárnyas alaplé12 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
67g zöldborsó54 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
A tésztához
A tálaláshoz
-
80g paradicsom14 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
1043
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tepsis csirkéhez
-
700g csirke1023 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
1000g szárnyas alaplé70 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
A tésztához
A tálaláshoz
-
480g paradicsom86 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
6247
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tepsis csirkéhez
-
15g csirke22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.3g bacon21 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
21.4g szárnyas alaplé1 kcal
-
7.7g főtt tojás12 kcal
-
8.6g zöldborsó7 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
2.1g mozzarella6 kcal
A tésztához
-
10.7g tészta40 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
10.3g paradicsom2 kcal
-
6.4g zöldpaprika1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
133
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2265.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 668 mg
-
Nátrium 1099 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 371.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 1534 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 2954 micro
Összesen
1043
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 296.8 g
Zsír
-
Összesen 328.8 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 2165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13595.3 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 586 mg
-
Kálcium 1571 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 751 mg
-
Foszfor 4007 mg
-
Nátrium 6597 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 501.9 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 2231.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2180 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 564 mg
-
D vitamin: 417 micro
-
K vitamin: 1658 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1911 micro
-
Kolin: 1803 mg
-
Retinol - A vitamin: 1383 micro
-
α-karotin 620 micro
-
β-karotin 9203 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 12350 micro
-
Lut-zea 17723 micro
Összesen
6247
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 264 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
A tepsis csirkéhez
-
70 dkg csirke
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
6 db zellerlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
6 db főtt tojás
-
375 g tejföl
A tésztához
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
6 kis db paradicsom
-
3 közepes db zöldpaprika
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A tepsis csirkéhez
- A fokhagymát picire felvágjuk.
- A vöröshagymát felkockázzuk.
- A húst megmossuk, felszárítjuk, vékony kis szeletekre vágjuk.
- Mindkét zöldet mosás, leszárítás után finomra vágjuk.
- Lábasban olívaolajon mindkét hagymát kevés sóval megpároljuk, fedő alatt.
- Beletesszük a felcsíkozott bacont, pár perc fedő alatt, pároljuk.
- Beletesszük a hússzeleteket és sózás, borsozás után, keverés mellet, fehéredésig keverjük, pirítjuk a húst.
- Beletesszük a kétféle zöldet, amit apróra vágtunk, és a tyúkhúsleveseket, kevés vizet.
- Kis lángon fedő alatt elkezdjük főzni, kóstoljuk meg, és ha kell utána ízesíthetjük, és kb. 35-40 percig puhára főzzük.
- Megfőzzük a tojásokat sós vízben, legalább 10 perc alatt, és a forraló vízben hagyjuk kihűlni, majd szépen megpucolhatjuk, és felkarikázzuk.
- Sós, olajos lobogó vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és tepsiben rétegezzük.
- Tepsibe tesszük a tésztát, a csirkemelles-bacont, ami a tésztát szépen betakarja, majd a főtt zöldborsót, a tetején mindenhová jusson.
- A főtt tojást szeletelve, szépen elegyengetve a tetején, majd a tészta másik felét tejföllel leöntve, az is mindenütt fedje.
- A mozzarellát félbe vágva, a tetején elhelyezzük (vagy reszelt trappista sajt).
- A sütő középső rácsán, előmelegített sütőbe téve, kb. 170 fokon, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Tálaljuk a tányéron a csirkemelles, zöldborsós-tojásos tésztát díszítve paprikával, paradicsommal, petrezselyemzölddel, salátával.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40 x30 x 6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5480
- Feltöltés dátuma: 2011. június 26.
Ajánló
Jó sok sajt, esetleg tejföl.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Egy könnyű ebédet szerettünk volna. Ennyi a történet. :-)))