r
Nosalty Logó

Tepsis tejfölös csirkepaprikás

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi baba
Tepsis tejfölös csirkepaprikás
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

815
Kalória
42g
Fehérje
20.3g
Szénhidrátok
62.7g
Zsír
202.5g
Víz
278.4g
Koleszterin
1.3g
Rost
4.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 815 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4890 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 815 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.8 g

Zsír

  • Összesen
    376.1 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6782.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2839 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2552 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2398 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 4890 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A csirkehústenyhén megsózzuk, és serpenyőben kb. 15 dkg főző vajon vagy 10 kanál olajban hirtelen elősütjük. Halvány rózsaszín legyen a hús kb. oldalanként 6-6 perc.
  2. A serpenyőből egy tányérra kivesszüka sült kérget kapott húst, a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Ha szép üveges a hagyma, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egyet forralunk rajta, és lezárjuk a tüzet. Ezután beleszórjuka pirospaprikát, ésösszekeverjük.
  3. Egy keverőtálba öntjük a lisztet, és hozzáadjuk a majorannát, az ételízesítő felét, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint borsot (kb. 1 mk), egy pici sót (kb. 1 fél mk), összekeverjük.
  4. Egy tepsit vagy jénait kizsírozunk (én vajat használtam). A fűszeres lisztben megforgatjuk a csirkehúst, és szépsorba belerakjuk a tepsibe.
  5. Minden darab "bundás húsra" ráhalmozzukelosztva a paprikás hagymás keveréket.
  6. A tejfölt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuka tejet, a paprikakrémet, a maradék ételízesítőt, a sajt felét reszelve és amaradékfűszeres lisztet.
  7. A csirkére öntjük a tejfölös keveréket, és az egész tepsit alufóliával betakarjuk.
  8. Előmelegített sütőben 200 fokon 45-50 percig sütjük. Utána levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék sajttal, és pirosra sütjük, és kész.
  9. Én most görög salátával tálaltam, de finom hozzá a nokedli, a rizs, a tészta. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Szerettem volna valami változatot a tejfölös csirkepaprikásra, amit nagyon szeretünk. A családom finnyás tagjai is imádták ezt az újra gondolt paprikást.:) Egy kicsit pepecselős, de egyáltalán nem vészes elkészíteni.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!