r
Nosalty Logó

Tépett csirkés szendvics

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Tépett csirkés szendvics
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

455
Kalória
16.3g
Fehérje
39.6g
Szénhidrátok
26g
Zsír
139.2g
Víz
60.5g
Koleszterin
3.7g
Rost
10.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

Összesen 1821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sült csirke

fűszeres szósz

szendvics

Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4342 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4289.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    2728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 1821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1340 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

sült csirke

  1. A pác összes hozzávalóját egy tálban összekeverjük. A csirkecombot nagyobb darabokra vágjuk, és a páccal alaposan összeforgatjuk.
  2. A pácolt csirkét ezután magasabb falú tepsibe tesszük, és 185 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton, 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A kész, ekkorra szuperomlós csirkét hagyjuk kicsit kihűlni, majd két villa segítségével széttépkedjük. Keverjük össze a széttépkedett húst a kisült szafttal.

fűszeres szósz

  1. A hagymát, a jalapenot és a fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, majd étolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadunk egy kevés nádcukrot, majd a fehérborecetet és a mustárt is.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, valamint egy kevés fahéjjal. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, amíg az egész megkaramellizálódik kicsit.
  3. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomszószt (hígított sűrített paradicsom vagy cukorcsökkentett ketchup is jó), és az egészet összemelegítjük.
  4. A szósz kétharmadát botmixerrel krémesítjük, majd visszatesszük a serpenyőbe, és elkeverjük a maradék harmaddal. A kész szószba beleforgatjuk a tépkedett sült csirkét.

szendvics

  1. A zsemléket félbevágjuk, majd az aljukra rákanalazunk egy jó adagot a szaftos tépett csirkéből.
  2. Ízlés szerint pakolunk rájuk savanyúságot és csemegeuborkát, majd a zsemletetőket rápakoljuk, és fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 185 °C

A tépett húsos szendvicsnek nagy hagyománya van az USA-ban, és nem is véletlenül: a jól elkészített tépett csirke vagy disznóhús simán fel tudja venni a versenyt bármivel. Zsemlébe pakolva, némi savanyúsággal kiegészítve pedig csodás szendvicseket készíthetünk belőle, ami garantáltan kenterbe veri a mezei hamburgereket, ráadásul csirkecombból nagyon hamar el is készül. Szóval próbáljátok ki ti is, mert mi nem tudtunk betelni vele, igazi tízujj-nyalogatós receptről van ugyanis szó!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!