Tengerészpite gombával és póréval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
83g tőkehalfilé68 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
13g csemegeuborka3 kcal
-
2g kapribogyó0 kcal
-
7 kcal
-
25g koktélrák18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g leveles tészta124 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
380
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g tőkehalfilé410 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g póréhagyma81 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
42 kcal
-
150g koktélrák107 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g leveles tészta742 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2282
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
23g tőkehalfilé19 kcal
-
23g tej13 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
13.8g póréhagyma4 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
11.5g gomba2 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
3.7g csemegeuborka1 kcal
-
0.6g kapribogyó0 kcal
-
0.9g szardella (konzerv)2 kcal
-
6.9g koktélrák5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.2g leveles tészta34 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
Összesen
105
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1050.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 158.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 668 micro
Összesen
380
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 162.3 g
Zsír
-
Összesen 109.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 709 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6304 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 942 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1841 mg
-
Nátrium 2934 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 953.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 768 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 253 micro
-
K vitamin: 441 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 556 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2547 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4008 micro
Összesen
2282
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg tőkehalfilé
-
5 dl tej
-
1 db babérlevél
-
1.5 közepes db póréhagyma
-
25 dkg gomba
-
2 evőkanál finomliszt
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 közepes db csemegeuborka
-
1 ek kapribogyó
-
15 dkg koktélrák
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
20 dkg leveles tészta
Elkészítés
- A tejet a babérlevéllel meg kis sóval és borssalfeltesszük melegedni, s mikor gyöngyözni kezd, beletesszük a tőkehal szeleteket. Kis lángon főzzük, míg a hal megpuhul (6-7 perc).
- Ekkor a tejet másik lábosba szűrjük, a halat pedig félretesszük. Az esetleges szálkákat és bőrdarabokat kidobjuk.
- A pórét megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és 10 perc alatt puhára pároljuk a margarinon. Ezalatt a gombát is vékony szeletekre vágjuk.
- A gombát is a póréhagymához adjuk, és további 5-10 percig, míg a gomba megpuhul, együtt pároljuk őket.
- Ekkor megszórjuk a zöldségeket 2 ek liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük őket a tejjel, melyben korábban a halat megfőztük. Felforraljuk, s besűrítjük (kb. 20 perc).
- Ezalatt összevágjuk a petrezselymet, illetve a csemegeuborkákat, a kapribogyókat, és a szardellákat is apró darabokra felaprítjuk. Ha a rák még fagyott, kiolvasztjuk.
- Mikor a szószunk besűrűsödött, hozzákeverjüka petrezselymet, az uborkát, a kapribogyót és a szardellát, majd néhány perc főzés után a rákot is hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük, levesszük a tűzről.
- A leveles tésztát két, majdnem egyenlő részre vágjuk, s mindkettőt 1-2 mm vastagra nyújtjuk. A nagyobbikkal kibélelünk egy piteformát, beleszórjuk a haldarabokat, majd leöntjük a masszával. A kisebbik tésztadarabbal befedjük a pitét.
- Miután megkentük a tojással, előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 25 perc alattt szép aranyszínűre sütjük. Érdemes alátenni egy tepsit, hogy az esetleg kifolyó dolgokat felfogja.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16698
- Feltöltés dátuma: 2010. február 03.
Ajánló
A recept ajánlata (mi is így tálaltuk) krumplipüré és párolt zöldborsó (egy kis cukorral, sóval és petrezselyemmel futtattam meg).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
A skót répaleveshez hasonlóan ez a recept is a www.abelandcole.co.uk oldalról származik. Eredeti, unalmas címe halas-pórés pite volt, de a gomba, a rák, a szardella is említésre méltó összetevő, ezért átkereszteltem a fogást. Mivel az ünnepelt (házigazda anyukám) mind a gombáért, mind bármiféle halért rajong, remek születésnapi vacsorának találtam a receptet, és tényleg irtó finom! Megéri beszerezni a rengeteg hozzávalót, mert nagyon passzolnak az ízek.