r
Nosalty Logó

Tengerészpite gombával és póréval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Tengerészpite gombával és póréval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 380 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    162.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6304 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    2934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    953.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2547 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4008 micro
Összesen 2282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a babérlevéllel meg kis sóval és borssalfeltesszük melegedni, s mikor gyöngyözni kezd, beletesszük a tőkehal szeleteket. Kis lángon főzzük, míg a hal megpuhul (6-7 perc).
  2. Ekkor a tejet másik lábosba szűrjük, a halat pedig félretesszük. Az esetleges szálkákat és bőrdarabokat kidobjuk.
  3. A pórét megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és 10 perc alatt puhára pároljuk a margarinon. Ezalatt a gombát is vékony szeletekre vágjuk.
  4. A gombát is a póréhagymához adjuk, és további 5-10 percig, míg a gomba megpuhul, együtt pároljuk őket.
  5. Ekkor megszórjuk a zöldségeket 2 ek liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük őket a tejjel, melyben korábban a halat megfőztük. Felforraljuk, s besűrítjük (kb. 20 perc).
  6. Ezalatt összevágjuk a petrezselymet, illetve a csemegeuborkákat, a kapribogyókat, és a szardellákat is apró darabokra felaprítjuk. Ha a rák még fagyott, kiolvasztjuk.
  7. Mikor a szószunk besűrűsödött, hozzákeverjüka petrezselymet, az uborkát, a kapribogyót és a szardellát, majd néhány perc főzés után a rákot is hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük, levesszük a tűzről.
  8. A leveles tésztát két, majdnem egyenlő részre vágjuk, s mindkettőt 1-2 mm vastagra nyújtjuk. A nagyobbikkal kibélelünk egy piteformát, beleszórjuk a haldarabokat, majd leöntjük a masszával. A kisebbik tésztadarabbal befedjük a pitét.
  9. Miután megkentük a tojással, előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 25 perc alattt szép aranyszínűre sütjük. Érdemes alátenni egy tepsit, hogy az esetleg kifolyó dolgokat felfogja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16698
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 03.

Ajánló

A recept ajánlata (mi is így tálaltuk) krumplipüré és párolt zöldborsó (egy kis cukorral, sóval és petrezselyemmel futtattam meg).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A skót répaleveshez hasonlóan ez a recept is a www.abelandcole.co.uk oldalról származik. Eredeti, unalmas címe halas-pórés pite volt, de a gomba, a rák, a szardella is említésre méltó összetevő, ezért átkereszteltem a fogást. Mivel az ünnepelt (házigazda anyukám) mind a gombáért, mind bármiféle halért rajong, remek születésnapi vacsorának találtam a receptet, és tényleg irtó finom! Megéri beszerezni a rengeteg hozzávalót, mert nagyon passzolnak az ízek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...