r
Nosalty Logó

Tenger gyümölcsei paella

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
k3csk3
Tenger gyümölcsei paella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2035 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    3785 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7215.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    4655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1924.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1042 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    3698 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    22708 micro
  • Lut-zea
    3416 micro
Összesen 2035 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    898 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a felét egy közepes lábasban kis olajon elkezdjük pirítani, a másik felét félretesszük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és fokhagymanyomón keresztül 3 gerezd fokhagymát. Néhány perc kevergetés után hozzáadjuk az 1 liter vizet és a leveskockát (ezt helyettesíthetjük hígabb húsleves alaplével, vagy ha szoktunk japán ételeket főzni, a húsleveskocka helyett használhatunk instant dashit). Fél óráig lefedve főzzük közepes lángon, majd ha kész, a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük a hagymát.
  2. Kicsivel mielőtt az alaplé elkészül, egy nagy serpenyőben (beleférjen minden alapanyag és az alaplé is!) olajon kezdjük el pirítani a maradék hagymát és a karikára vágott újhagymát. 5 perc múlva adjuk hozzá a rizst, és néhány percig pirítsuk. Kevés sóval, a maradék gerezd fokhagymával (átpréselve a fokhagymanyomón) a cayenne borssal, fűszerpaprikával és sáfránnyal keverjük el, majd adjuk hozzá az elkészült alaplevet. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük a fűszerezett rizst.
  3. 5 perccel mielőtt elkészülne (a főzési idő a rizs típusától függ), adjuk hozzá a zöldborsót és a felkockázott kápia paprikát. Ha a rizs kész, jöhet a tenger gyümölcsei mix és a nagy darabokra kockázott paradicsom is a serpenyőbe (eddigre remélhetőleg a rizs majdnem teljesen felszívta a vizet). Így főzzük még kb. 10-15 percig, ha szükséges, kis sót és a felhasznált fűszereket még adhatunk hozzá.
  4. Ha elkészült és a vizet is teljesen felszívta, locsoljuk meg az egészet citromlével, tálalásnál pedig szórjuk meg durva darabokra vágott (vagy csak kicsikét megtépkedett) friss petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 24393
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta nem tudtam mit kezdeni egy csomag tenger gyümölcsei mix-szel a mélyhűtőmben, ezért néhány hagyományos spanyol paella recept elolvasása után végül így készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...