r
Nosalty Logó

Temesvári csirke sajtos ropogóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Temesvári csirke sajtos ropogóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirke

Sajtos ropogós

Összesen 1148 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirke

Sajtos ropogós

Összesen 4589 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirke

Sajtos ropogós

Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 1148 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.6 g

Zsír

  • Összesen
    346.5 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15227.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    4389 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    3652 mg
  • Nátrium
    6481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2633 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2404 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    2512 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3234 micro
Összesen 4589 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Csirke

Sajtos ropogós

Elkészítés

Csirke

  1. A bacon-t és a vöröshagymát felkockázzuk. A csirkét feldaraboljuk. A paprikát és a paradicsomot a lehető legapróbbra vágjuk, és a fokhagymát is lereszeljük. A zöldbabot, ha friss, akkor feldaraboljuk 1-2 cm-es csíkokra, ha fagyasztott, akkor öblítsük le, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Az olajon kezdjük el pirítani a bacon-t, majd egy perc múlva dobjuk rá a vöröshagymát is, süssük üvegesre, adjuk hozzá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a fokhagymát is, kevés víz hozzáadásával pároljuk 4-5 percig a "lecsót". (Én a simább szaft elérése érdekében utoljára feleresztem 1 dl vízzel, és összeturmixolom a zöldségalapot. Hagyom, hogy beforrjon a lé, ekkor megszórom pirospaprikával, sóval és borssal, majd belehelyezem a húsokat is - amennyiben friss zöldbabbal dolgozunk, úgy azt is most tegyük hozzá.) Ezt követően öntsük fel az ételt annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd főzzük puhulásig a húst (45 perc elég szokott lenni) - ha fagyasztott zöldbabot használunk, azt félidőben adjuk a húshoz.
  3. Amikor megfőtt a zöldbabos hús, akkor keverjük simára a lisztet előbb egy kevés hideg vízzel, majd a tejföllel is, ezzel habarjuk be a szaftot. Forraljunk rajta egyet, és sajtos ropogóssal tálaljuk.
  4. A sajtos ropogóshoz melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és azt kenjük meg vékonyan olajjal.
  5. A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd készítsünk belőle kb. 4 cm átmérőjű halmocskákat a sütőpapírra. 15 percre toljuk az előmelegített sütőbe. Figyeljünk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32×34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7385
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami kellemesen magyaros, de mégsem megszokott husira jött gusztusunk, így találtam rá erre a húsételre, melynek remek körete lett a sajtos ropogós.

Hozzávalók

Csirke

Sajtos ropogós

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...