Temesvári csirke sajtos ropogóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Csirke
-
250g csirke366 kcal
-
125g zöldbab34 kcal
-
13g bacon49 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
0 kcal
Sajtos ropogós
-
150g trappista sajt528 kcal
-
18 kcal
Összesen
1148
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Csirke
-
1000g csirke1462 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
Sajtos ropogós
-
600g trappista sajt2112 kcal
-
71 kcal
Összesen
4589
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
Csirke
-
37.2g csirke54 kcal
-
18.6g zöldbab5 kcal
-
1.9g bacon7 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.7g tv-paprika1 kcal
-
3.7g paradicsom1 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0 kcal
Sajtos ropogós
-
22.3g trappista sajt79 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
172
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.4 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3807 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 1097 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 913 mg
-
Nátrium 1620 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 384.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 628 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 808 micro
Összesen
1148
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 293.6 g
Zsír
-
Összesen 346.5 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15227.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 4389 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 449 mg
-
Foszfor 3652 mg
-
Nátrium 6481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1536.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2633 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 647 mg
-
Retinol - A vitamin: 2404 micro
-
α-karotin 422 micro
-
β-karotin 2512 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3234 micro
Összesen
4589
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 96 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Csirke
-
5 dkg bacon
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
2 dl tejföl
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Sajtos ropogós
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Csirke
- A bacon-t és a vöröshagymát felkockázzuk. A csirkét feldaraboljuk. A paprikát és a paradicsomot a lehető legapróbbra vágjuk, és a fokhagymát is lereszeljük. A zöldbabot, ha friss, akkor feldaraboljuk 1-2 cm-es csíkokra, ha fagyasztott, akkor öblítsük le, és hagyjuk lecsepegni.
- Az olajon kezdjük el pirítani a bacon-t, majd egy perc múlva dobjuk rá a vöröshagymát is, süssük üvegesre, adjuk hozzá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a fokhagymát is, kevés víz hozzáadásával pároljuk 4-5 percig a "lecsót". (Én a simább szaft elérése érdekében utoljára feleresztem 1 dl vízzel, és összeturmixolom a zöldségalapot. Hagyom, hogy beforrjon a lé, ekkor megszórom pirospaprikával, sóval és borssal, majd belehelyezem a húsokat is - amennyiben friss zöldbabbal dolgozunk, úgy azt is most tegyük hozzá.) Ezt követően öntsük fel az ételt annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd főzzük puhulásig a húst (45 perc elég szokott lenni) - ha fagyasztott zöldbabot használunk, azt félidőben adjuk a húshoz.
- Amikor megfőtt a zöldbabos hús, akkor keverjük simára a lisztet előbb egy kevés hideg vízzel, majd a tejföllel is, ezzel habarjuk be a szaftot. Forraljunk rajta egyet, és sajtos ropogóssal tálaljuk.
- A sajtos ropogóshoz melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és azt kenjük meg vékonyan olajjal.
- A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd készítsünk belőle kb. 4 cm átmérőjű halmocskákat a sütőpapírra. 15 percre toljuk az előmelegített sütőbe. Figyeljünk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 32×34
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7377
- Feltöltés dátuma: 2013. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Valami kellemesen magyaros, de mégsem megszokott husira jött gusztusunk, így találtam rá erre a húsételre, melynek remek körete lett a sajtos ropogós.